Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen heeft aanvaller Florian Krüger binnen

FC Groningen heeft Florian Krüger aan de eerste selectie toegevoegd. De 23-jarige aanvaller tekende in Euroborg een overeenkomst voor vier jaar tot medio 2026, met een optie op nog een seizoen. De Trots van het Noorden neemt de Duitser over van Arminia Bielefeld, uitkomend in de 2. Bundesliga.

20220829FlorianKr├╝ge003

Florian Krüger is geboren in Stassfurt in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt, waar hij tot zijn twaalfde levensjaar speelde bij de plaatselijke SV 09 Stassfurt. Daarna voetbalde de aanvaller van 2011 tot 2015 bij 1. FC Magdeburg. In de drie jaar daarop vervolgde Krüger zijn opleiding bij Schalke 04 en maakte hij in 2018 de overstap naar Erzgebirge Aue, toentertijd uitkomend in de 2. Bundesliga.

Op het één na hoogste niveau van Duitsland scoorde Krüger 20 keer in 86 duels en was hij ook nog eens goed voor 20 assists. Het leverde de aanvaller een transfer op naar Arminia Bielefeld. Afgelopen seizoen kwam Krüger tot 27 wedstrijden in de 1. Bundesliga, waarin hij één keer scoorde en twee assists gaf. Krüger is voormalig jeugdinternational van Duitsland onder-21.

20220829FlorianKr├╝ge008

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus beschrijft wat voor type speler Krüger is. “Florian is een multifunctionele aanvaller, die als spits kan spelen of om een diepe spits heen en eventueel ook vanaf de zijkanten. Hij is dynamisch, behoorlijk snel en kan goed afwerken. Florian heeft Bundesliga-ervaring op het hoogste niveau en in de 2e Bundesliga een behoorlijk rendement gehaald."

​"Frank Wormuth en ik kennen Florian al heel lang. Ik heb hem zelf al aan het werk gezien bij de jeugd van Schalke 04, waar hij topscorer was. Frank en ik hebben toen met hem gesproken om hem naar Heracles Almelo te halen, maar toen koos Florian voor een vervolg van zijn loopbaan in Duitsland. Hij kwam nu opnieuw op de radar en daarop hebben wij heel snel geschakeld. Het is een kwestie van timing geweest. Wij zijn ontzettend blij dat we hem hebben kunnen overhalen naar FC Groningen te komen. Hij is een welkome aanvallende versterking binnen onze bestaande selectie. Wij wensen Florian de komende jaren heel veel succes bij de club.”

Florian Krüger is speler van FC Groningen. De Trots van het Noorden neemt de aanvaller over van het Duitse Arminia Bielefeld. De Duitser zag Euroborg na zijn medische keuring voor het eerst en was onder de indruk van het stadion. Krüger kijkt er naar uit om zijn teamgenoten te ontmoeten, te spelen en samen successen te behalen.  

20220829FlorianKr├╝ge011

Krüger speelde afgelopen seizoen 27 keer mee in de 1. Bundesliga en kwam dit seizoen vier keer in actie in de 2. Bundesliga. De aanvaller was afgelopen vrijdag nog invaller voor Arminia Bielefeld in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Eintracht Braunschweig. De aanvaller heeft bewust de keuze gemaakt zijn loopbaan in Nederland voort te zetten. Zijn eerste buitenlandse avontuur.
 
“Ik ben blij hier te zijn en heb goede gesprekken gevoerd met onder andere de trainer,” zegt Krüger. “Dit is de juiste plaats voor de volgende stap. Ik volg de Eredivisie al jaren vanwege vrienden die in Nederland hebben gespeeld. Het is een competitie waarin aanvallend voetbal wordt gespeeld en dat past mij goed.”

20220829FlorianKr├╝ge001

Krüger is een multifunctionele aanvaller die op meerdere posities voorin kan spelen. “Ik heb in het verleden op verschillende posities gespeeld en het maakt me niet uit waar ik speel, als ik maar speel en van waarde kan zijn voor het team. Mijn belangrijkste doel is om goals te maken. Ik wil hier graag succesvol zijn en wil zo snel mogelijk mijn nieuwe ploeggenoten leren kennen en samen de strijd aan te gaan.”
 
De aanvaller maakte voor het eerst kennis met Euroborg en was onder de indruk. “Het stadion ziet er schitterend uit en ik kijk er naar uit om zondag hier te kunnen spelen. Afgelopen vrijdag heb ik nog een half uur gespeeld bij Bielefeld. Ik heb de afgelopen weken goed getraind en ben er klaar voor.”

Bron: FC Groningen