Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen heft boycot tegen RTV Noord op, club stelt wel voorwaarden aan verdere samenwerking

Het volgende meldt RTV Noord zojuist op hun website.

Spelers, de trainer en medewerkers van FC Groningen zijn weer beschikbaar voor interviews aan RTV Noord. Dat heeft FC-directeur Wouter Gudde maandagmiddag toegezegd in een gesprek tussen de clubleiding en RTV Noord.

De selectie en trainer van FC Groningen stelden voor het weekend een boycot in tegen RTV Noord-sportverslaggever Stefan Bleeker. Dit gebeurde naar aanleiding van een bericht over spits Paulos Abraham, wiens hond een andere hond heeft doodgebeten. Volgens directeur Wouter Gudde wilden de selectie en club met de persstop een 'statement' maken. In de ogen van FC Groningen ging de berichtgeving over Abraham te ver.

De beslissing om RTV Noord niet te woord te staan was maar voor één wedstrijd, zo zegt Gudde en dus zijn spelers en medewerkers van de club per direct weer beschikbaar voor interviews.

Wel stelt de club een aantal voorwaarden aan de verdere samenwerking in het lopende voetbalseizoen. Zo staat FC Groningen na een wedstrijd nog maar één interview met een speler toe en een vraaggesprek met de trainer. Tot nu stelde de club geen grenzen aan het aantal interviews na een wedstrijd. Ook moeten perscontacten met directie, staf en spelers in het vervolg uitsluitend via de perschef verlopen. Aan het uitzenden van het wedstrijdverslag verandert niets.

RTV Noord betreurt het besluit van de directie van FC Groningen. Hoofdredacteur Pieter Sijpersma: 'Al met al is dit een inperking van onze journalistieke bewegingsvrijheid. Bovendien is het publiek dat de wedstrijden van FC Groningen via onze kanalen volgt hiervan de dupe.' Sijpersma benadrukt dat we in een vrij land leven: 'Een goede journalist laat zich niet de wet voorschrijven door een directeur of voorlichter. We zullen van de nood een deugd maken.'

Bron: RTV Noord