FC Groningen houd met kunst en vliegwerk Feyenoord op 1-1

FC Groningen mocht zich vandaag revancheren in eigen huis voor de hele slechte wedstrijd tegen PEC Zwolle van de vorige week. Makkelijk zal dat niet worden want Feyenoord komt langs en die zijn echt in goede doen. De laatste 3 ontmoetingen tussen beide ploegen verloor FC Groningen niet dus alles is mogelijk. Danny Buijs moest het vandaag doen zonder Damil Dankerlui en Daleho Irandust en uiteraard Radinio Balker, die wel weer op het veld traint.

Feyenoord trainer Arne Slot wist van te voren niet of Gernot Trauner en Orkun Kökcü inzetbaar waren. De formatie van Arne Slot is al 8 competitiewedstrijden op rij ongeslagen.

Vanmiddag begin Danny Buijs met deze basis:

Peter Leeuwenburgh

Neraysho Kasanwirjo, Mike te Wierik, Marin Sverko, Bart van Hintum

Tomas Suslov, Laros Duarte

Mo el Hankouri, Michael de Leeuw, Cyril Ngonge

Jørgen Strand Larsen

Bank: Jan Hoekstra, Jan de Boer, Wessel Dammers, Patrick Joosten, Paulos Abraham, Daniel van Kaam, Romano Postema, Elias Olsson, Luciano Valante, Bjorn Meijer

Feyenoord begon met de volgende elf:

Justin Bijlow

Marcus Pedersen, Gernot Trauner, Marcos Senesi, Tyrell Malacia

Orkun Kökcü, Guus Til, Fredrik Ausnes

Jens Toornstra, Brian Linssen. Luis Sinisterra

Bank: Marciano, Thijs Jansen, Lutsharel Geertruida, Ramon Hendriks, Mark Diemers, Joăo Texeira, Alireza Jahanbakhsh, Cyriel Dessers, Reiss Nelson, Nouafal Bannis.

Topscheidsrechter Danny Makkelie was naar Groningen gestuurd om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Na een fantastisch eerbetoon aan de ons ontvallen FC Groningen supporters kon de wedstrijd beginnen.

In het begin is het moeilijk meekijken want de rook blijft in het stadion hangen. Langzaam aan wordt het beter en kan men de wedstrijd volgen.

In de 9e minuut krijgt Neraysho Kasanwirjo een gele kaart na een hele lichte overtreding op Brian Linssen, beetje overdreven kaart. Het eerste gevaar voor de een goal zien we in de 14e minuut als Brian Linssen ver in kan gooien en via Marcos Senesi de bal doorkopt en Luis Sinisterra te zacht in kopt om de Groninger goalie in verlegenheid te brengen. Feyenoord nam het initiatief in de wedstrijd maar toe echte grote kansen leidde het nog niet in de eerste 20 minuten. In die 20ste minuut zien we een mooie aanval van de gasten als Guus Til een combinatie aangaat met Luis Sinisterra en dan vanaf de achterlijn de bal wil voorgeven maar een geweldige tackle van Mike te Wierik red de situatie voor FC Groningen.

In de 24ste minuut het eerste gevaar van de thuisploeg als Cyril Ngonge vanaf een meter of 22 uithaalt en de stuit in het schot verast bijna Justin Bijlow maar net voor de doellijn kan hij de bal weer oprapen. Bijna een hete croquet zoals ze dat zo mooi noemen.

In de 33e minuut een kinderachtig moment van scheidsrechter Makkelie als Tomas Suslov hem vraagt waarom hij geen vrije trap kreeg omdat hij in de aanval daarvoor vast werd gehouden. In normale bewoording vraagt Tomas Suslov hem dat en dan geel geven, heel kinderachtig van Makkelie.

Vlak voor rust krijgt Feyenoord een corner en via diverse wegen komt de bal uiteindelijk bij Tyrell Malacia en die haalt eens uit van een meter of 18 en de bal vliegt over de goal van Peter Leeuwenburgh. Na 3.5 minuut extra tijd fluit de scheidsrechter voor de rust na een hele matige eerste helft waarbij FC Groningen heel compact speelt en in hoofdzaak probeert tegen te houden en als men dan eens de bal heeft is men de bal weer heel snel kwijt. Feyenoord heeft het meeste balbezit maar kan totaal niets creëren.

Direct nadat men te horen heeft gekregen dat Max Verstappen de wereldtitel in de Formule 1 heeft behaald begint in Groningen de 2e helft.  Twee ongewijzigde teams beginnen aan de 2e helft.

In de 50ste minuut weer een moment van de Groningse goalie Peter Leeuwenburg als hij een schotje van Marcus Pedersen niet onder controle krijgt en via Guus Til rolt de bal richting de doellijn maar voordat de bal over de lijn gaat is het Neraysho Kasanwirjo die de bal wegschiet.

In de 53ste minuut krijgt Fredrik Aursnes een gele kaart na een overtreding op Cyril Ngonge. Vanaf het begin van de 2e helft gooit Feyenoord meer tempo in de wedstrijd.

In de 55e ste minuut werkt Mo el Hankouri de bal in de “16” net weg voordat Luis Sinisterra in kan schieten. Zo zet Feyenoord FC Groningen stevig onder druk en de Groningers komen zelf niet meer aan voetballen toe. In de 59ste minuut een voorzet van Brian Linssen op het hoofd van Luis Sinisterra maar zijn kopbal komt op de paal en direct daarna is het dan raak als vanuit een corner de bal voor de voeten komt van Gernor Trauner en zijn schot gaat via Marcos Senesi binnen, een lucky goal. Het schot van Trauner zou ver naast zijn gegaan maar via de heup van Senesi gaat de bal binnen. Een doelpunt die je zag aankomen en niet onverdiend is. Zal FC Groningen de schroom van zich afgooien nu en ook gaan voetballen, ja dus want in de 65ste minuut geeft Laros Duarte een lange bal van achteruit achter de Feyenoord defensie waar Jørgen Strand Larsen achteraan gaat samen met Marcos Senesi alleen de verdediger kan de spits niet stoppen en met een schitterende lob verschalkt Jørgen Strand Larsen Justin Bijlow en zo staat het tegen elke verhouding in 1-1.

In de 69ste minuut wisselt Feyenoord 3x en gaan Brian Linssen, Marcus Pedersen en Jens Toornstra naar de kant en komen Cyriel Dessers, Lutsharel Geertruida en Alireza Jahanbakhsh binnen de lijnen. In de 71ste minuut schiet Gernor Trauner net naast na een corner. Direct daarna wisselt FC Groningen ook en komen Romano Postema en Wessel Dammers binnen de lijnen en gaan Cyriel Ngonge en Michael de Leeuw eruit.

In de 80ste minuut krijgt FC Groningen goalie Peter Leeuwenburgh een gele kaart en dat voor tijdrekken want FC Groningen zal blij zijn met een punt. Twee minuten later krijgt ook Romano Postema een gele kaart na een overtreding op Fredrik Aursnes. In de 84ste minuut kopt Gernot Trauner weer en is het Mike te Wierik die de bal van de lijn haalt. In de tegenaanval moet Justin Bijlow zich dan onderscheiden op een schot van Romano Postema die van richting wordt veranderd door Gernot Trauner. In de 88ste minuut komt bij Feyenoord nog Reiss Nelson voor Luis Sinisterra. En daarna komt bij de thuisploeg Daniel van Kaam nog voor Laros Duarte. Er komen dan 6 minuten extra tijd bij.

Cyriel Dessers krijgt in de 94ste minuut nog een kans maar zijn inzet is te slap nadat eerst ook al Tyrell Malacia met rechts over schoot. Feyenoord probeert wat het kan en FC Groningen verdedigd met man en macht. Het helpt de Groningers want na ruim 6,5  minuut extra tijd fluit Danny Makkelie en zo blijft het 1-1 en laat Feyenoord dure punten liggen en FC Groningen is tevreden met het punt mag je aannemen.