Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen o21 verliest oefenduel in Heerenveen, verslag en foto's

Vanmiddag speelde de teams van SC Heerenveen o21 en FC Groningen o21 een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar op sportpark Skoatterwald in Heerenveen. Een wedstrijd die ook een beetje in het teken stond van spelers die niet altijd in de basis staan bij hun teams om die minuten te geven dus voor hun een waardevolle wedstrijd. FC Groningen begon beter aan de wedstrijd en werd direct dreigend. In de 5e minuut dribbelt Thijmen Blokzijl van achteruit in en via een één tweetje met Thom van Bergen krijgt hij de bal terug en is er dan door en in plaats van door te lopen naar de keeper schiet hij direct van een meter of 16 maar dan schot is niet goed genoeg en kan keeper Gedeon de Groot de inzet pakken.

De eerste echte kans voor de thuisploeg is in de 19e minuut als een schot van Zenya Deurloo via een Gronings been net naast gaat. Het spel gaat dan heen en weer en beide ploegen krijgen goede mogelijkheden maar een doelpunt blijft nog achterwege. In de 41ste minuut is het dan raak als een voorzet vanaf links door Zenya Deurloo binnengekopt wordt, 1-0.

Even later een goede morgelijkheid voor Jaivy Lourens na een goede pass van Steyn Potma en speelt zijn man uit en schiet in de korte hoek maar weer is Gedeon de Groot paraat. Een paar minuten later staat het dan gelijk als een corner vanaf rechts een beetje in de 16 meter blijft hangen en Thijmen Blokzijl reageert het snelste en schiet de verdiende 1-1 binnen. Met deze stand gaan beide ploegen rusten.

In de tweede helft aan Groningse kant aardig wat wissels en komen Kian Slor, Jens Schraven, Maxim Mariani, Jay Kuiper en Mees Mink erin voor Joël van Kaam (die in de opstelling lijst aangegeven wordt als keeper), Thijmen Blokzijl, Wouter Prins, Fofin Turay en Thom van Bergen.

Na een minuut of vier in de tweede helft komt FC Groningen op voorsprong als Kian Slor vanaf links de bal inbrengt en de bal komt via Jaivy Lourens bij David van der Werff en die schiet de 1-2 binnen. Na deze 1-2 was het scorebord even op de hobbel want het stond ineens 9-9. FC Groningen komt prima uit de kleedkamer want een paar minuten later staat het 1-3 als keeper Gedeon de Groot in de fout gaat en de bal verkeerd uitschiet en Jens Schraven de bal onderschept en een man uitspeelt en de bal langs de keeper speelt, 1-3.

Iets later doet de thuisploeg iets terug als invaller Ian Beelen de 2-3 maakt waarbij doelman Japser Meijster er ietwat ongelukkig uitzag. Oliver Braude, Ingmar Mulder en Safouane Karim komen dan binnen de lijnen voor Zenya Deurloo, Cris van der Zee en Trustin van ‘t Loo en Steyn Potma wordt na een blessure vervangen door Tika de Jonge.

Tim ten Voorde maakt dan even later de 3-3 na slecht uitverdedigen aan Groningse zijde en zogeeft FC Groningen de voorsprong heel gemakkelijk weg.

Zenya Deurloo en Noah Stassin komen dan binnen de lijnen en voor Zenya Deurloo is het ene terugkomst nadat hij eerst gewisseld werd. Oliver Brauda krijgt dan de kans om SC Heerenveen weer op voorsprong te schieten als hij vrij voor Jasper Meijster komt maar in plaats van zelf te schieten legt hij de bal breed maar even later staat het dan wel 4-3 als Jan Muller een inzet weg wil werken maar de bal mist en daardoor Jasper Meijster mist tast en zo scoort wederom Zenya Deurloo. Hier blijft het dan bij, bij deze 4-3.