Nieuws

Mark Jan Fledderus zoekt naar gerichte versterkingen voor 2 posities

Dat FC Groningen er versterkingen bij moet hebben is een ieder wel duidelijk en men wilde 2022 graag beginnen met twee versterkingen, maar tijdens de eerste training van het nieuwe jaar staat de teller nog op nul. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus spreekt van een 'lastige window'.

Fledderus wil de Groningen-selectie versterken met een verdedigende middenvelder en linksback. Het gaat om directe versterkingen; talenten die in de toekomst een rol kunnen gaan spelen zijn er al genoeg in de Euroborg. "Daar zetten we op dit moment vol op in", laat Fledderus weten aan RTV Noord.

"Ik merk dat clubs momenteel wat minder haast hebben om spelers te verkopen of te verhuren. Daarnaast wil het perspectief van spelers in de winterstop nog wel eens veranderen. Dan horen we eerst het ene, maar even later weer een ander verhaal."

"Het zou zomaar kunnen dat er niemand bijkomt, want het is ook niet zo dat we nu heel dichtbij het aantrekken van een nieuwe speler zijn", verduidelijkt Fledderus. "Aan de andere kant kunnen zulke dingen natuurlijk ook weer heel snel veranderen. In deze selectie hebben we ook het volste vertrouwen."

Groningen staat ook open voor huurconstructies. Fledderus: "Als het niet lukt om een speler te kopen die in onze categorie qua kwaliteit past, dan ga je verder kijken. Het liefst hebben we wel een toekomstperspectief met een speler als hij deze kant op komt, maar dat is niet altijd mogelijk."