Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Oud FC Groningers succesvol bij hun nieuwe clubs

FC Groningen speelde zondagmiddag in Euroborg een enerverende Derby van het Noorden met 1-1 gelijk tegen sc Heerenveen. In Boetnlaand debuteerden veel voormalig FC’ers voor hun nieuwe club. Diverse oud-spelers van de club waren direct succesvol afgelopen weekend. 

Azor Matusiwa verruilde FC Groningen op de laatste dag van het transferwindow voor het Franse Stade de Reims. De middenvelder begon afgelopen weekend direct in de basis tijdens de competitie op bezoek bij Stade Rennes. Matusiwa speelde de gehele wedstrijd en won met 2-0. De eerste winstpartij voor de club dit seizoen in de Ligue 1.
 
Ligue 1
Gabriel Gudmundsson maakte vorige week dinsdag op de laatste dag van het transferwindow de overstap naar de Franse kampioen OSC Lille. De Zweedse wingback debuteerde net als Matusiwa in de Ligue 1. Gudmundsson begon in de wedstrijd op bezoek bij FC Lorient op de bank en mocht na een uur spelen invallen. Lille verloor met 2-1 door een tegendoelpunt in de slotfase. Gudmundsson speelt morgen (dinsdag 14 september) met zijn nieuwe club in de Champions League. Het Duitse Wolfsburg is de eerste tegenstander van Lille.
 
Naast Matusiwa en Gudmundsson spelen nog twee voormalig FC’ers in de Franse topcompetitie. Keeper Marco Bizot speelde met zijn ploeg Stade Brest met 1-1 gelijk bij Angers SCO. De Zuid-Koreaanse spits Suk Hyun-Jun – onder contract bij Troyes – moest geblesseerd toekijken en zag dat zijn teamgenoten met 2-0 wonnen op bezoek bij FC Metz.
 
Griekenland 
Ramon Pascal Lundqvist wordt de rest van dit seizoen door FC Groningen verhuurd aan de Griekse topclub Panathinaikos. De Griekse competitie startte afgelopen weekend en de Zweedse middenvelder mocht in de basis starten in het thuisduel met Apollon Smyrnis. Panathinaikos won met liefst 4-0 nadat het bij rust al met 2-0 voor stond. Lundqvist werd in de rust gewisseld.
 
Tom van Weert verruilde afgelopen zomer het Deense Aalborg voor het Griekse Volos en debuteerde net als Lundqvist afgelopen weekend in de Griekse Super League. De spits luisterde zijn debuut op met een doelpunt door vlak voor rust in de thuiswedstrijd tegen PAS Lamia uit de draai raak te schieten. Na ruim een uur werd de spits naar de kant gehaald. Volos won de wedstijd met 2-1.
 
Ahmed Mendes Moreira is ook bezig aan een Grieks avontuur, het eerste avontuur in Boetnlaand voor de aanvaller. Mendes Moreira debuteerde in het betaalde voetbal bij FC Groningen en staat onder contract bij PAS Giannina. De international van Guinee kwam in de uitwedstrijd tegen topclub PAOK een kwartier voor tijd als invaller in het veld. PAS Giannina won verrassend met 1-0.
 
Succesvol 
Mateo Cassierra debuteerde met een doelpunt in Rusland. De spits van Sochi stond in zijn eerste wedstrijd direct in de basis thuis tegen Ufa en opende na elf minuten spelen de score. Cassierra werd in het centrum aangespeeld, controleerde de bal en schoot hard en hoog uit een moeilijke hoek raak. Sochi won uiteindelijk met 3-1.
 
Thomas Bruns speelt dit seizoen in Turkije bij Adanaspor. De middenvelder is het seizoen bij de club uit de 1. Lig goed begonnen Afgelopen weekend werd met liefst 6-2 gewonnen thuis tegen Menemenspor. Bruns was drie keer als aangever betrokken bij een doelpunt en maakte dus een hattrick aan assists. 

Bron; FC Groningen