Fan van F.C. Groningen
Nieuws

AANVALLER FOFIN TURAY TEKENT EERSTE CONTRACT BIJ FC GRONINGEN.

FC Groningen meldt het volgende op hun website.

Fofin Turay tekende onlangs zijn eerste officiële contract bij FC Groningen. De 18-jarige aanvaller signeerde in het bijzijn van vrienden en familie in Euroborg een overeenkomst tot medio 2025. Turay begon met voetballen bij GVAV en maakte in 2015 de overstap naar de Opleiding van FC Groningen.
 

Screenshot_20230222_164412_Facebook

Fofin Turay is geboren en getogen in Groningen, een buitenspeler met Sierra Leoonse roots. De jongeling ontwikkelde zich de afgelopen jaren binnen de Opleiding goed en doorliep alle selecties. De vleugelspeler speelt tegenwoordig in het oudste opleidingsteam, FC Groningen onder-21. Turay bekroont zijn ontwikkeling met het tekenen van een contract tot 2025 met een optie voor nog een extra jaar.
 

Screenshot_20230222_164359_Facebook

Hoofd jeugdscouting Arno de Jong legt uit waarom de aanvaller uit de Opleiding een contract heeft mogen tekenen: “Fofin is een speler die veel dreiging heeft in zijn één tegen één-situaties. Daarnaast is Fofin met zijn snelheid in staat te profiteren van de ruimtes in de rug van de tegenstander. Hij is een jongen die altijd hard werkt. Een nette jongen die ook buiten voetbal altijd alles keurig op orde heeft.”
 

Screenshot_20230222_164408_Facebook

“Fofin heeft zich de laatste jaren dusdanig goed ontwikkeld dat hij dit contract kan zien als een beloning en stimulans om de komende jaren te blijven groeien,” vervolgt De Jong. “Onze trainers en andere specialisten binnen de Opleiding gaan hem daar zo goed mogelijk bij helpen.”
 

Screenshot_20230222_164404_Facebook

De hoofdpersoon zelf is vanzelfsprekend blij en trots op dit – voor hem – bijzondere moment. “Het is een eerste stap naar meer, het is mooi dat de club potentie in mij ziet en ik ga er alles aan doen om dat wat de FC in mij ziet waar te maken,” aldus Fofin Turay.

Maak kennis met Fofin Turay in de onderstaande video waarin Turay vertelt wat dit contract voor hem betekent. Ook is Onder-21 trainer Sander van Gessel aan het woord over de kwaliteiten van de jonge aanvaller.