Nieuws

Adrie Poldervaart teleurgesteld in FC Groningen

FC Groningen verlangde 100.000 euro voor assistent-trainer Adrie Poldervaart, terwijl De Graafschap niet verder wilde gaan dan 30.000 euro, met nog een bonus als de club zou promoveren. Dat meldt RTV Noord. De deal lijkt geklapt: zoals het er nu naar uitziet, gaat Poldervaart niet naar De Graafschap.

De Graafschap kwam er niet uit met technisch directeur Mark-Jan Fledderus van Groningen, die vindt dat de club zich realistisch heeft opgesteld. "In mijn ogen wil De Graafschap voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. We hoeven niet voor sinterklaas te spelen", zegt hij tegen RTV Noord. "Een assistent-trainer is een belangrijke positie binnen je club. Een opvolger kost ook geld en we moeten dan een nieuwe technische staf samenstellen. Ik begrijp dat Adrie hier even stuk van is en dat mag natuurlijk ook."

Poldervaart zegt begrip te hebben voor het standpunt van Groningen, maar plaatst wel zijn vraagtekens. "Laten we ook niet doen dat ik een bepalende speler ben, of een goed scorende spits. We praten ook niet over een hoofdtrainer, maar over een assistent."

Poldervaart denkt dat een deal met De Graafschap positief zou afstralen op Groningen. Hij wilde dolgraag aan de slag in Doetinchem en noemt het 'een unieke kans'. "Ik baal er dus echt ontzettend van. Laten we vooropstellen dat ik ook geen puber meer ben. Ik ben een man van vijftig jaar. Ik heb het twee jaar ontzettend naar mijn zin gehad, ontzettend mijn best gedaan, echt alles voor deze club gegeven. En nu gaat Groningen er ineens ontzettend hard inzitten en ben ik ineens de beste assistent ooit en hebben ze me nodig."