Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Adrie Poldervaart wil weer op eigen benen staan

De kans is niet groot dat Adrie Poldervaart nog in lengte van jaren assistent-trainer is bij FC Groningen. Ruim tweeënhalf jaar na zijn vertrek bij Excelsior kriebelt het weer om op eigen benen te staan.

Poldervaart (50) was jarenlang fysiotherapeut én hoofdtrainer van een aantal clubs in de top van het amateurvoetbal, voordat hij in 2018 aan de slag ging bij Excelsior. Ruim tweeënhalf jaar na zijn breuk met de Rotterdamse club heeft hij weer de ambitie om als hoofdtrainer aan de slag te gaan.

"Als assistent heb je natuurlijk veel minder verantwoordelijkheden dan als hoofdcoach, maar ik doe het met dezelfde intensiteit", laat Poldervaart weten aan het AD. Hij is sinds twee seizoenen de rechterhand van Groningen-trainer Danny Buijs, maar het is geen geheim dat Poldervaart graag weer op eigen benen zou staan.

Afgelopen zomer trok De Graafschap aan hem. Groningen liet hem niet gaan. "Dat De Graafschap niet doorging, blijft een enorme teleurstelling", zegt hij. "Maar Groningen is een prachtige club om te werken en die rol van assistent is geen probleem voor mij, maar iedereen heeft toch ambities?"