Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Arjen Robben neemt eerste 'trainersklus' aan en ziet af van vergoeding

Arjen Robben heeft zijn eerste trainersklus te pakken. Niet in het profvoetbal, maar bij Be Quick O14, het team van zijn zoontje. Voorzitter Johan Vreeken is vol lof over de oud-international.

Robben was afgelopen weekend te gast bij de Duitse topper tussen Bayern München en Borussia Dortmund (3-2) en verklapte dat hij het team van zijn zoon gaat trainen. "Dan is het ook snel duidelijk dat het om Be Quick gaat", reageert Vreeken, die zelf niet de drang voelde om ruchtbaarheid te geven aan de 'aanstelling', tegenover RTV Noord.

Vreeken is blij met Robben. "Iedereen kijkt natuurlijk tegen hem op. Ik ken hem niet goed, maar het is een echte liefhebber en vooral gewoon een vader. Hij loopt totaal niet naast zijn schoenen, is normaal en staat als hij geen functie heeft ook gewoon achter het hek te kijken."

"Het is niet iemand met sterallures, maar gewoon een liefhebber van het spelletje. Voor de kinderen is het natuurlijk geweldig dat ze straks training krijgen van één van de beste voetballers ter wereld."

Jeugdtrainers van Be Quick krijgen normaal gesproken een vrijwilligersvergoeding van zo'n 150 euro. "Ik denk dat hij daar afstand van heeft gedaan", lacht Vreeken. Robben zette dit jaar een punt achter zijn loopbaan. Hij speelde voor achtereenvolgens FC Groningen PSV, Chelsea, Real Madrid, Bayern München en weer Groningen.