Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Arjen Robben weigert een afscheidsduel bij Bayern München

Arjen Robben was dit weekend aanwezig bij Bayern München versus Borussia Dortmund (3-2 zege). Er werd hem aldaar voorgesteld om een afscheidswedstrijd voor hem te organiseren, maar daar had de man uit Bedum geen zin in.

"Ik probeer in de basis een beetje afstand te nemen van het profvoetbal", legt Robben uit, geciteerd door Voetbal International. "Het klinkt misschien stom, maar ik train alleen een beetje voor mezelf wat sporten betreft. Na de winterstop word ik coach van het elftal van mijn zoontje. Ik wil sowieso meer tijd met mijn gezin en familie doorbrengen."

De linkspoot kreeg genoeg aanbiedingen. "Ik heb de voorbije tijd veel voorstellen gehad. Vanuit het voetbal, maar ook vanuit de televisiewereld. Tot nu toe heb ik alles afgezegd. Wat er in de toekomst gebeurt, zien we dan wel."

Zijn laatste duel voor Bayern was in mei 2019, een 5-1 zege op Eintracht Frankfurt. "Een afscheidsduel hoeft voor mij niet per se. Daar vind ik mezelf niet het type voor. Zulke dingen vind ik leuker zodra het spontaan gebeurt. Tot die tijd is dat duel met Frankfurt 'gewoon' mijn laatste voor Bayern."

Tot slot zei Robben over de knappe zege op Dortmund: "We hebben erg goed gespeeld. En Lewy (Robert Lewandowski, red.) is niets anders dan een machine. Hij is altijd fit, mist zelden een wedstrijd en maakt indrukwekkend veel doelpunten."