Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Atty Eelkema wordt trainer/coach/manager van de meidengroep FC Groningen.

Atty Eelkema wordt trainer/coach/manager van de meidengroep die vanaf dit seizoen bij FC Groningen gaat trainen. De voormalig international heeft bij de Trots van het Noorden een contract getekend voor één seizoen en is de eerste vrouwelijke trainer in de geschiedenis van de club. FC Groningen start vanaf het begin van dit seizoen met een Opleiding voor meiden met als doel om over vier jaar een volwaardig eerste elftal op niveau te hebben spelen.

Atty Eelkema is op 16 april 1982 geboren en speelde Eredivisie-voetbal bij sc Heerenveen. De verdediger werd meerdere keren opgeroepen voor het Nederlands Elftal en speelde in totaal twee interlands voor de OranjeLeeuwinnen. Eelkema wordt bij FC Groningen verantwoordelijk voor het verzorgen van trainingen in de twee trainingsgroepen waarmee de Trots van het Noorden haar Opleiding in het meidenvoetbal start.

Screenshot_20220722-104256_Instagram

Eelkema tekent een contract bij FC Groningen tot medio 2023. Coördinator meiden- en vrouwenvoetbal van FC Groningen Valerie Overkamp is opgetogen dat met Eelkema een gedreven trainer is gevonden voor de start van het meidenvoetbal bij de club. “We zijn hartstikke blij dat we Atty aan FC Groningen hebben kunnen verbinden. In de gesprekken zijn we zeer enthousiast geraakt over haar manier van werken. Atty heeft veel ervaring als trainer en passie voor het vak.”

Screenshot_20220722-104246_Instagram

Bron: FC Groningen.