Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Azor Matusiwa vol lof over Danny Buijs

Oud FC Groningen aanvoerder Azor Matusiwa is vol lof over oud FC Groningen trainer Danny Buijs. Na zijn transfer van FC Groningen naar Stade Reims in de Franse Ligue 1 kon hij zich snel staande houden en dat komt volgens hem door zijn oud trainer. Dit meldt hij in een gesprek met VI.

Danny Buijs is voor eredivisie begrippen tactisch heel ver volgens Matusiwa. Hij vind Buijs de beste trainer die hij tot nu toe heeft gehad.

Verder zegt Matusiwa dat hij en Buijs wel erg aan elkaar moesten wennen omdat Buijs heel extravert is en hijzelf introvert en in het eerste seizoen van hem botste dat wel eens behoorlijk Dat ze botsen zat Matusiwa ook dwars op het veld. Ze zijn toen met elkaar in gesprek gegaan en de verschillen te bespreken en toen is een hele sterke band tussen beide ontstaan.  

Matusiwa, die van Ajax bij FC Groningen kwam, kreeg zelfs de aanvoerdersband. "Vanaf dat moment werd ons contact nog intensiever, over wedstrijdplannen en tactische zaken. Vooraf spraken we alles door, tot in de details. Het is bijvoorbeeld geen toeval dat we in 2020 twee keer van Ajax gewonnen hebben. Kwalitatief waren zij gewoon beter, maar ons plan klopte gewoon. Tactisch was het perfect, alles was duidelijk, we wisten precies wat we moesten doen."

Matusiwa zegt veel geleerd te hebben van Buijs. "Het herkennen van momenten is ook cruciaal in een wedstrijd, helemaal voor een speler op mijn positie. Door Danny ben ik daar enorm in gegroeid en daar heb ik tot de dag van vandaag profijt van. Bij Reims ben ik tactisch verder dan de meeste andere spelers."