Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Belangrijke dag voor enkele jeugdteams van FC Groningen

Zaterdag 26 Februari zal een gedenkwaardige dag worden voor enkele jeugdteams van FC Groningen want maar liefst 3 teams hebben kans om kampioen te worden of promotie af te dwingen.

Ten eerste het oudste team, FC Groningen o21. Die kunnen bij winst uit bij Feyenoord op Varkenoord de najaarstitel binnen halen. Bij winst is men verzekerd van de titel en kan er feest gevierd worden. Bij een gelijkspel is men afhankelijk van het resultaat van Almere City o21 dat één punt minder heeft en een thuiswedstrijd speelt tegen NEC o21. Het team van oud FC Groningen speler Hedwigus Maduro heeft dus ook nog kans op de titel.

Mocht FC Groningen de titel behalen kan men promoveren naar de 2e divisie alleen daar zitten wel weer bepaalde regels aan. In het hieronder filmpje leggen trainers Sander van Gessel en Björn Zwikker uit hoe en wat.

Wij van www.fanvanfcgroningen.nl zijn bij de wedstrijd van FC Groningen o21 aanwezig en later op de avond komt er een verslag en fotoreportage van die wedstrijd op de site. De wedstrijd zal tevens live uitgezonden worden op het YouTube kanaal van Feyenoord.

Dan FC Groningen o18.

Die kunnen ook de titel behalen alleen zijn wel afhankelijk van een ander. FC Groningen bezet op dit moment de tweede plaats op de ranglijst met 3 punten minder dan koploper NAC Breda o18. Eerst moet men zelf winnen bij ADO Den Haag uit en dan moet de nummer één NAC Breda dus verliezen van hekkensluiter Volendam o18. FC Groningen heeft wel een beter doelsaldo. Dus het zal een zware kluif worden voor de mannen van afscheid nemende trainer Paul Matthijs.

Dan FC Groningen o16

De mannen van trainer Björn Zwikker spelen een echte kampioenswedstrijd want men treft om 14.30 uur koploper AFC’34 uit Alkmaar. De Alkmaarders hebben 3 punten voorsprong op de Groningers en FC Groningen heeft een beter doelsaldo. Eigenlijk is het team aan hun stand verplicht om de titel te behalen want men speelt op een te laag niveau.

Wij wensen alle jeugdteams heel veel succes bij hun wedstrijden.