Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Beschamende eerste helft nekt FC Groningen in Waalwijk.

                                                        1dbdf283-cb80-46e6-9f5f-bcff6f3979f3

Op de belabberde tijd van zondagavond 20.00 uur moet FC Groningen aantreden in Waalwijk tegen RKC Waalwijk. RKC staat er toch een beetje om bekend als angstgegner van de FC want van de 22 eerdere ontmoetingen wist de FC er maar 4 van te winnen. De laatste keer dat men de drie punten meenam uit Waalwijk was op 30 december 2006. Het werd toen 0-2 door doelpunten van Koen van de Laak en Erik Nevland. Wil FC Groningen uitzicht houden op plaats 8 in de eredivisie dan is winst geboden want naaste de naaste concurrenten verspeelde allemaal punten.

De opstellingen van vanavond:
 

 

Screenshot_20220501-190346_Twitter     Screenshot_20220501-190402_Twitter

20220501_195913

De wedstrijd wordt gespeeld onder leiding van Serdar Gözübüyük. Het eerste gevaar in de wedstrijd is van Groningen zijde als door een misverstand achterin bijna een kans komt voor Paulos Abraham. Even later moet het veld voor het uitvak schoongemaakt worden want daar liggen allemaal stuiterballen of knikkers op het veld. Ook de FC spelers helpen de knikkers te verwijderen. Dit was een protest actie van de Groninger fans tegen het tijdstip van zondagavond 20.00 uur om wedstrijden te gaan spelen. Met spandoekken van "Stop zondag 20.00 uur" en " trap nog maar later af, morgen toch vrij geregeld" werden er dus stuiterballen op het veld gegooid.

20220501_200347     

20220501_200348

FC Groningen neemt het initiatief in de wedstrijd in de eerste tien minuten en is op zoek naar kansen. Daarna komt de thuisploeg beter in de wedstrijd en openen in de 16e minuut de score, met dank aan Damil Dankerlui als die tekort terug speelt op Peter Leeuwenburgh en dan kan Finn Stokkers er tussen komen en de 1-0 binnentikken. Een aanval van RKC die op niets leek uit te lopen maar dan helpt Dankerlui even en dan staat het 1-0. Wat een domper.

Neraysho Kasanwirjo krijgt in de 21ste minuut een gele kaart nadat hij ongelukkig Richard van der Venne aantikt. FC Groningen is het helemaal kwijt en RKC heeft de wedstrijd in handen genomen.  

In de 25ste minuut is het weer raak voor de thuisclub als Ahmed Touba een lange bal geeft waar Bart van Hintum onderdoor gaat en dan is Michiel Kramer erdoor en die tikt de bal voorbij de uitgekomen Peter Leeuwenburgh en is het wederom Finn Stokkers die de 2-0 binnen kan tikken,

In de 32ste minuut de eerste grote kans voor FC Groningen als Jørgen Strand Larsen de diepte wordt ingestuurd door Daleho Irandust en de bal over de keeper tikt en dan is daar Michael de Leeuw en die lijkt te kunnen scoren maar de bal stuit zo hoog op dat de bal vlak voor de lijn over hem heen gaat en tegen de paal komt. Dit is pech voor de FC.

Als FC Groningen de goal dan niet maakt doet RKC het wel als Alexander Büttner een lange bal achter de Groningse defensie geeft en daar is dan Richard van der Venne en die lobt de bal over Peter Leeuwenburgh heen en dan staat het 3-0.

RKC dat heel hoog druk zet en soms met vier man en daar kan de FC bijna niet onderuit voetballen en komen zo ook niet in het duel, wat hun vaak sterk maakt.

Er komt dan een minuut extra tijd bij in deze dramatische eerste helft voor FC Groningen en in die extra tijd is het bijna nog de vierde treffer voor de thuisploeg als Michiel Kramer net over kopt. Voordat het laatste fluitsignaal klinkt is Danny Buijs al naar binnen, die lijkt er al klaar mee.

Danny Buijs is blijkbaar boos en gaat maar liefst drie wissels in de rust toepassen. Michael de Leeuw, Damil Dankerlui en Bart van Hintum blijven in de kleedkamer achter en worden vervangen door Daniel van Kaam, Mo el Hankouri en Cyriel Ngonge. Drastische maatregelen van de Groninger coach.

Jørgen Strand Larsen neemt dan de aanvoerdersband over bij de Groningers.

Daleho Irandust is er direct na de aftrap dichtbij als hij zo maar door de defensie kan slalommen alleen zijn schot gaat net naast.

Dan is het negen uur in de avond geweest en zie je overal spelers eten nemen want het is de laatste dag van de ramadan en het is Shwan Adewoye die met een blessure op de grond zit en zo kunnen de mensen even eten.

In de 58ste minuut een mooie aanval van de FC als Paulos Abraham een pass achter de defensie geeft op Jørgen Strand Larsen en die gaat een duel aan met Doukhi maar legt de bal goed breed op Cyriel Ngonge en die geeft de bal direct weer breed op dezelfde Jørgen Strand Larsen en die kan dan de 3-1 binnen tikken. Uit een supersnelle counter krijgt de thuisploeg in de 70ste minuut een mogelijkheid als men er met drie man uitkomt en op het laatst komt de bak bij Michiel Kramer en die schiet dan naast. Adrie Poldervaart gaat dan ook fanatiek mee coachen en loopt gewoon buiten zijn vak mee met Cyriel Ngonge als die in vrije positie kan opstomen. Dan komen bij FC Groningen Romano Postema en Emmanuel Matuta in de ploeg en gaan Bjorn Meijer en Marin Ŝverko eruit. Zo blijft er bij FC Groningen bijna geen verdediger meer op het veld.

FC Groningen probeert nog wel een slotoffensief maar krijgt dat niet voor elkaar en zo kan men geen kansen creëren. RKC krijgt vanuit de counter ook nog mogelijkheden maar springen daar heel slordig mee om.

RKC Waalkwijk gaat dan in de 86ste miunuut drie maal wisselen en haalt Alexander Büttner, Richard van der Venne en Saïd Bakkari naar de kant en brengen Ayman Azhil, Jurien Gaari en oud FC Groningen jeugdspeler Luuk Wouters binnen de lijnen. Direct daarna kan Romano Postema de stand wat dragelijker maken maar zijn schot is een prooi voor Etienne Vaessen.

RKC gaat dan nogmaals wisselen en willen nog meer tijd winnen en brengt Hans Mulder voor Yassin Oukili. Dit zijn pure wissels om tijd te winnen want bij geen blessure wil een speler toch niet zo kort het veld in. Al komen er dan nog zes minuten bij. In die extra tijd is de FC nog dichtbij de 3-2 als vanuit een corner van Laros Duarte Cyriel Ngonge de bal net over kopt. Daar blijft het bij en verdiende FC Groningen ook niet meer vanavond. Men had goede zaken kunnen doen in de strijd voor play offs maar als je zo speelt in de eerste helft dan heb je in de play offs niets te zoeken. Zo verliest FC Groningen voor de vierde keer op rij en dan is voor het laatst gebeurt in februari 2006. Vier keer op rijd verliezen en toch sta je nog op plaats 8.
 

Screenshot_20220501-221439_Twitter

Aanvoerder Jørgen Strand Larsen na de wedstrijd bij Hélène Hendriks.