Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Binnenkort wordt Melayro Bogarde gepresenteerd bij FC Groningen

Op korte terijn zal Melayro Bogarde gepresenteerd worden bij FC Groningen. Melayro Chakewno Jalaino Bogarde is zijn volle naam en hij is een 19 jarige centrale verdediger die op dit moment speelt bij 1899 Hoffenheim waar hij in mei 202o voor debuteerde. Oud-voetballer Winston Bogarde is zijn oom.

Hij is een centrale verdediger maar kan ook op andere posities in de verdediging spelen. Als hij naar FC Groningen komt dan zal dat op huurbasis zijn zonder koopoptie. Of FC Groningen hem voor een half jaar huurt of langer is nog niet zeker. 

Bogarde speelde in de jeugd van Swift Boys, alvorens hij in 2009 in de opleiding van Feyenoord terechtkwam. Na negen seizoenen bij die club vertrok hij naar 1899 Hoffenheim. Op 30 mei 2020 maakte de verdediger zijn officiële debuut voor Hoffenheim. Op bezoek bij Mainz 05 mocht Bogarde van coach Alfred Schreuder in de basis beginnen. Hij zag Ihlas Bebou twee minuten voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd maken. Schreuder haalde Bogarde in de rust naar de kant omdat hij al een gele kaart had en dicht bij een tweede zat. Door dit debuut werd Bogarde met 18 jaar en 2 dagen de jongste Nederlander ooit in de Duitse Bundesliga. Medio 2021 verlengde Bogarde zijn verbintenis bij Hoffenheim tot en met het seizoen 2023/24.