Bjorn Meijer kopt FC Groningen naar de drie punten tegen Willem II

FC Groningen heeft zaterdagavond in Euroborg gewonnen van Willem II. Bjorn Meijer was al binnen een kwartier trefzeker. De jonge back uit de Opleiding werd matchwinner want de stand van 1-0 stond ook na 90 minuten voetbal op het scorebord. Een overwinning die samen met de supporters werd behaald en gevierd.

Screenshot_20220227-003742_Facebook  Screenshot_20220227-003822_Twitter

FC Groningen startte energiek in een ouderwets sfeervolle Euroborg. De ploeg werd gedragen door het gezang vanaf de tribunes en zocht veelvuldig de aanval. Deze strijdwijze werd net binnen het kwartier beloond. Bjorn Meijer kopte zijn eerste doelpunt voor de Trots van het Noorden raak.

De voorzet van Bart van Hintum werd krachtig achter keeper Timon Wellenreuter gekopt. Meijer was na de winterstop al meerdere keren dichtbij een treffer, raakte vorige week de paal en juichte uitbundig, 1-0

FC Groningen zette door. Laros Duarte speelde na 24 minuten voetbal Tomas Suslov goed vrij aan de rechterkant, de Slowaak hield het overzicht en legde de bal af op Paulos Abraham. De Zweedse aanvaller schoot hard op de keeper. De FC gaf weinig weg en toen Ché Nunnely aan de aandacht van de verdediging leek te ontsnappen en op het doel af kon, zette Neraysho Kasanwirjo een indrukwekkende sprint in. De verdediger kon Nunnely op het laatste moment blokken en oogstte applaus van de ongeveer 18.000 supporters in Euroborg.

Van Hintum stond al aan de basis van de 1-0 en was vlak voor rust gevaarlijk met één van zijn bekende verre inworpen. Het daaropvolgende kopduel werd gewonnen door een FC’er en Michael de Leeuw raakte de bal vlak voor het doel, maar kreeg zijn voet er verkeerd tegenaan. Al met al ging de FC – dat goed combineerde – met een verdiende voorsprong de rust in.

Na de pauze speelde FC Groningen als vanouds richting de fanatieke aanhang. Die liet zich luidkeels horen waar spelers en medesupporters zichtbaar van genoten. Jørgen Strand Larsen zorgde voor na een uur spelen voor het eerste gevaar met een kopbal in de handen van Wellenreuter.

De spits was tien minuten later weer gevaarlijk. Abraham ontving de bal in het centrum, bewoog goed door en speelde Strand Larsen in. De Noor schoot laag, maar via de doorgelopen Abraham naast het doel. Het bleef met een 1-0 tussenstand uitkijken in Euroborg. Willem II was tien minuten voor tijd voor het eerst in de tweede helft echt gevaarlijk, maar de omhaal van Jizz Hornkamp kon worden opgeraapt door keeper Peter Leeuwenburgh. Een schot van Dries Saddiki vloog enkele minuten later voorlangs.

Onder aanvoering van de supporters bleef de FC knokken in de duels. Hoewel het de laatste minuten nog spannend werd, trok de Trots van het Noorden de overwinning over de streep, hield het de nul en kroonde Meijer zich tot matchwinner, 1-0.