Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Bjorn Meijer over zijn stap naar Club Brugge

Tijdens het trainingskamp van Jong Oranje in Zeist kon oud FC Groningen speler Bjorn Meijer even de tijd nemen om terug te kijken hoe snel zijn carrière tot dusver is gegaan. Nederland leerde Bjorn Meijer nog maar net kennen als linksback van FC Groningen en voordat hij echt bekend werd was hij al vertrokken naar het Belgische Club Brugge. Vele fans van FC Groningen hadden hun twijfels bij de stap die hij maakte want men dacht het veel te vroeg zou zijn. Ook in het achterhoofd dat vele jonge spelers veel te vroeg vertrekken naar een grotere club. "Of het wel een goede stap was? Ik denk dat veel mensen hetzelfde hadden gedaan in mijn situatie. Mijn ouders zeiden altijd: nog twee jaartjes hier goed spelen en dan denken aan een mooie volgende stap. Maar toen kwam ineens Club Brugge, dat mogelijk Champions League ging spelen. Natuurlijk was het een hele grote stap, want ik kwam pas net in de Eredivisie kijken. Maar ik had ook niet het gevoel dat ik persé nog twee jaar moest blijven, omdat ik zó op mijn tenen moest lopen", besluit hij. 

Hij kwam inmiddels elf keer in actie voor Club Brugge en de vorige week dinsdag stond hij zelfs in de basis tegen FC Porto in de Champions League. Daar kwam het besef. "Ik was net gewisseld en dat laatste kwartier op de bank kwam echt even het besef van: kijk even waar ik nu sta", vertelt Meijer over zijn eerste weken tegen De Telegraaf. "Champions League, een vol uitvak dat uit zijn dak ging. Dat is dan een moment waarop ik geniet. Dat doe ik misschien te weinig. Als ik in de bus stap is dat podium alweer weg natuurlijk, maar op dat moment had ik even kippenvel. Misschien dat ik later meer ga beseffen dat het wel goed en snel is gegaan."

Meijer speelt met Jong Oranje vrijdag tegen België Onder 21. Op dinsdag staat nog een andere vriendschappelijke wedstrijd tegen Roemenië Onder 21 op het programma.