Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Bologna in de markt voor Jørgen Strand Larsen.

Het Italiaanse Bologna lijkt serieuze interesse te hebben om Jørgen Strand Larsen over te nemen van FC Groningen. Dit kan dan de tweede transferklapper gaan worden voor de Groningers nadat men Bjorn Meijer al voor 6 miljoen verkocht aan Club Brugge. Strand Larsen liep dit seizoen één op twee en kwam na 35 officiële wedstrijden uit op zeventien doelpunten. De spits ligt nog twee jaar vast en kan deze zomer dus een forse transfersom opleveren. VI weet inmiddels dat de Italianen in Groningen hebben aangeklopt en dat er een bod en op komst is van meerdere miljoenen. Doordat FC Groningen de laatste jaren goed hebben geboerd op de transfermarkt door o.a. de verkoop van Gabriel Gudmundsson, Deyovaisio Zeefuik en Azor Matusiwa is er geen financiële noodzaak voor FC Groningen om te verkopen. Zo kan de club dus veel geld vragen voor de spits. Bologna weet daar van en zouden al bij de noordelingen navraag hebben gedaan naar de wensen van FC Groningen.

Mocht inderdaad Strand Larsen vertrekken naar Bologna dan is het best mogelijk dat Bologna een speler als ruil naar Groningen zou sturen en dan wordt de naam van Sydney van Hooijdonk genoemd. Van Hooijdonk dat de afgelopen maanden al werd verhuurd aan SC Heerenveen heeft zelf aangegeven dat hij een transfer naar FC Groningen niet ziet zitten omdat hij een goed gevoel heeft bij SC Heerenveen.

FC Groningen zou zelf serieuze interesse hebben in Oscar Vilhelmsson van IFK Götenburg, zoals al eerder gemeld. Het spel komt in ieder geval op de wagen.