Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Casper Goedkoop over Excelsior - FC Groningen en fotoalbum training FC Groningen

Bij afwezigheid van Dick Lukkien spraken wij zojuist met Casper Goedkoop over de wedstrijd tegen Excelsior. Tevens een fotoalbum van de training van hedenmorgen.

* Casper Goedkoop, hoe bevalt het om terug te zijn bij FC Groningen?
Casper: Het bevalt hartstikke goed en mooi ondanks dat we in het begin een stroeve start hebben gehad qua resultaten en dat had alles te maken met dat we in een organisatie terecht kwamen die nog met de naweeën zat van de degradatie. Wij hebben getracht om daar open in te staan dus ook laagdrempelig te zijn en we hebben getracht om vanaf dag één het plezier terug te brengen en je hebt dan ook resultaat nodig. Voetballend was het best aardig in de eerste fase alleen de resultaten waren wat minder maar uiteindelijk hebben we wat wijzigingen doorgevoerd en daarna zijn de resultaten beter geworden met het gevolg dat je tien wedstrijden op rij ongeslagen bent. Wat dat betreft zijn we op de goede weg en dat bevalt prima en de samenwerking met de staf en de spelers is uitstekend en de sfeer is verbeterd dus wat dat betreft positief.

*Wij zagen vanmorgen weer de training en bij iedere training spat het plezier van de groep af, dat is mooi om te zien.
Casper: Plezier is voor mij voorwaarde nummer één om tot presteren te komen. Je hoeft niet elkaars beste vrienden te zijn maar er moet wel plezier zijn met wat je doet met elkaar en dat is erg goed ondanks dat het lijkt of het niet serieus is maar wij zijn heel erg serieus met ons vak bezig maar daarom heen mag je ook een grap hebben.

* Hoe lekker is het om morgen weer te beginnen en dan om het echie?
Casper: Dat is hartstikke fijn maar het is ook niet erg om rondom de feestdagen even afstand te nemen van het voetbal maar als het dan 1 januari is geweest ben je ook wel blij dat die feestdagen achter de rug zijn en dan ga je heel snel weer bezig. We zijn 3 januari weer begonnen en vanaf de eerste dag dat we weer bezig zijn is de spirit alweer aanwezig en hebben we in fases uitstekend spel laten zien in de oefenwedstrijden en dat bied ons houvast en perspectief naar de komende wedstrijden toe want de komende weken zijn voor ons wel bepalend of wij aan gaan haken voor rechtstreekse promotie dan wel of we een pas op de plaats moeten doen en richting de nacompetitie gaan.   
 
* Twee oefenwedstrijden gespeeld tegen VFL Bochum en PEC Zwolle waarin jullie niet slecht hebben gespeeld ondanks de nederlagen maar in beide wedstrijd ontbrak het jullie aan doelpunten.
Capser: Nou ja goed maar dat baart geen zorgen en het baart mij alleen zorgen als wij geen kansen meer gaan creëren. Ik ben er heilig van overtuigd wat wij met onze jonge aanvallers dat wij daar genoeg goals mee gaan maken en dus wedstrijden gaan winnen.  


* Te beginnen morgen met een mooie uitdaging tegen een eredivisionist Excelsior en dan kun je zien waar jullie staan?
Casper: Jazeker dat ben ik helemaal met je eens en wij hebben Excelsior geanalyseerd zoals we dat met iedere tegenstander doen en ook daar zien wij behoorlijk wat kansen maar het neemt niet weg dat een eredivisieploeg wel iets anders is dan een KKD ploeg.

* Wat is Excelsior voor een ploeg, ik denk dat ze het gevaarlijkste zijn in de omschakeling?
Casper: Dat ben ik ook met je eens want ze staan in een gesloten formatie dus dan moeten we zorgen dat wij daar doorheen kunnen spelen maar dat is wel het meest moeilijke van voetbal wat er is en dat hebben we zelf ondervonden in de Euroborg in het begin van het seizoen hoe moeilijk het is om door een gesloten defensie te moeten spelen maar het neemt niet weg dat wij kansen zien alleen als je de bal verliest dan moet je wel zorgen dat je goed staat en hun counter eruit haalt. We moeten heel geconcentreerd spelen.  

* Zij hebben wel een prima keeper toch?
Casper: Het is even de vraag of van Gassel gaat keepen of dat hij Alblas gaat opstellen, we weten niet wat Dijkhuizen gaat doen. Hoe je het went of keert als je deze ronde wint zit je gewoon bij de laatste acht en met een gunstige loting heb je kans dat je in de halve finale kunt staan.

* Het is wel een ploeg die redelijk veel goals tegen krijgt dus verdedigend niet altijd stabiel?
Casper: Nee maar hun kracht is wel weer dat ze aanvallend vanuit de omschakeling veel goals maken en gevaarlijk zijn bij spelhervattingen dus we rekenen ons zeker niet rijk maar wij moeten er wel voor zorgen dat wij ons eigen spel gaan spelen en dan ben ik er van overtuigd dat wij voldoende kansen gaan creëren.

* Ik denk dat supporters de wedstrijd van vrijdag belangrijker vinden, denk jij niet?
Casper: Van de ene kant wel en van de andere kant niet maar ik begrijp het wel want ze willen graag promoveren en dat kan via de competitie alleen wat ik net al aangaf als je een beetje gunstig kan loten als je morgen wint kun je maar zo in de halve finale terecht komen. Vooral gezien de teams die er nog inzitten en gezien de wedstrijden die gespeeld gaan worden zoals PSV tegen Twente en de winnaar daarvan speelt tegen Feyenoord waarschijnlijk dus dat is interessant en wij vinden dat wij voor beide moeten gaan en dat is onze intentie.    

* Hoe staat de selectie ervoor, is iedereen fit?
Casper: De selectie staat er goed voor alleen Marvin Peersman is geschorst en Kevin van Veen heeft een achterstand die hij aan het wegwerken is en Laros Duarte die op de Africa Cup actief is en voor de rest is iedereen erbij. Radinio Balker is weer fit en erbij morgen. Of hij speelt zie je morgen om acht uur. Wij hebben keuze genoeg.


Foto's bij Casper Goedkoop over Excelsior - FC Groningen en fotoalbum training FC Groningen