Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Casper Goedkoop over FC Groningen - De Graafschap + fotoalbum training

Door afwezigheid van Dick Lukkien spraken wij weer met Casper Goedkoop en dat is hier te lezen.

*De overwinning van afgelopen maandag tegen Jong PSV was voor de poorten van de hel weggesleept mag je zeggen toch Casper?
Casper: Jazeker mag je dat zeggen als je in de allerlaatste seconde scoort wat dan betekent dat je de overwinning pakt dat is geweldig, alhoewel ik wel vind dat we het niet zo ver hadden moeten laten komen maar goed dat is iets anders.

* We zeggen wel vaker dat slechte wedstrijden winnen ook een kwaliteit is en daar kun je zelfs kampioen mee worden?
Casper: Ja slechte wedstrijden, tegen deze tegenstanders is het gewoon ontzettend lastig spelen want je weet gewoon dat Jong ploegen technisch vaardig zijn en snel zijn en spelen altijd heel fris en vaak wat druistig en vaak laten ze in de restverdediging wel eens wat gaten vallen. Voor ons was het gewoon zaak om goed te staan in verdedigend opzicht en ik vond dat we dat wel aardig deden alleen aan de bal was het niet goed genoeg en dan krijg je een op en neer gaande wedstrijd met veel fouten op en neer en zij dekten één op één door en daar hadden wij veel moeite mee en met lastige omstandigheden met een lastig veld en de ambiance was ook niet om over naar huis te schrijven en dan moet je heel veel uit jezelf halen en dat deden wij best aardig vond ik.

* Je zegt dat jullie het best aardig deden maar op twee momenten niet want het was bij die tegengoals slecht verdedigen?
Casper: Ja maar dat voelde ik wel een beetje aankomen en dan vooral vanaf ongeveer de 75ste minuut want zij gingen meer en meer drukken en dan stonden we een aantal keren niet goed genoeg en dan zie je dat die gelijkmaker uiteindelijk valt in de 90ste minuut. Dat was een domper maar dan zie je toch dat wij veerkracht hebben en dat komt misschien voort uit de les van het begin van het seizoen waar zo’n wedstrijd dan gelijk eindigt of dat we zelfs nog verliezen gingen we nu weer volop in de aanval en creëerden we in die drie of vier minuten nog een paar mogelijkheden om een goal te maken.

* En wat een ontlading dan als de goal uiteindelijk nog valt?
Casper: Ja dat was geweldig en heel erg mooi en ook wel een beetje terecht vond ik. We staan er goed op en we staan aan de vooravond van een cyclus van belangrijke wedstrijden.

* Jullie staan twee punten voor op De Graafschap dus bij winst kunnen jullie ze verder op afstand zetten.
Casper: Dat kun je achteraf bekijken en vooraf kun je kijken dat als je wint kun je over Roda JC heen kan gaan en kun je tweede staan, uiteraard ben je wel afhankelijk van wat ADO doet en dat is lang geleden dat wij richting die tweede plek konden gaan en zo kun je de druk bij Roda JC neerleggen. Eerst zorgen dat wij winnen en dan kun je verder kijken en daar zijn we nu mee bezig, om te kijken hoe we die wedstrijd vanavond kunnen gaan winnen.

* Zes punten achter op koploper Willem II en jullie moeten daar nog heen dus zelfs kampioen worden kan nog, wie had dat gedacht aan het begin van dit seizoen na een wedstrijd of tien?
Casper: Ik heb daar wel altijd vertrouwen in gehad ondanks dat we in de maand oktober een hele matige maand hadden waar we maar één punt pakten en toen dachten we ook dat er iets moet veranderen. Daarna hebben we wat omzettingen in het elftal gedaan en daarna zie je gewoon dat wij gestaag op die ranglijst zijn gaan klimmen en heel veel punten hebben gepakt. Af en toe lieten de concurrenten dan wat punten liggen en zie je dat je nog ver kunt gaan komen. Wij zijn aan het jagen en dat is mooi dat je kunt gaan jagen op de ranglijst.

* De Graafschap heeft ook wisselende resultaten de laatste weken, zo wonnen ze uit bij Cambuur en verloren maandag thuis van Jong Ajax?
Casper: Volgens mij hebben wij tegen die Jong ploegen, dat waren acht wedstrijden, en daar hebben wij één van verloren, Jong FC Utrecht uit, en zeven gewonnen maar voetballen tegen die teams gaat vaak niet eenvoudig en dat zag je ook aan De Graafschap dat het heel lastig is om van die ploegen te winnen. De Graafschap is een geduchte tegenstander morgen dus wij moeten zorgen dat wij goed hersteld zijn van afgelopen maandag en ik denk dat wij dat zijn. Vandaag de laatste training gehad en iedereen is weer fris en fruitig om er een goede wedstrijd van te maken.

* Het is wel een ploeg die niet veel doelpunten maakt want maar 6 ploegen hebben minder gescoord?
Casper: Ja dan kan alleen ze staan wel bovenin. Wij hebben ook een fase gehad waarin wij niet veel goals maakten en dat gaat nu wel redelijk qua doelpunten voor en qua tegendoelpunten helemaal want we hebben de minste goals tegen in de KKD en dat doen we hartstikke goed.

* Wat vind jij de kracht van De Graafschap, de oude ploeg van onze analist Rob McDonald die hier nu naast mij zit?
Casper: Toch wel het sterke collectief met veel fysieke kracht en op de zijkanten hebben ze o.a. Büttner die een geweldige trap heeft en die gooit de ballen voor waarbij ze dan met een aantal spelers in de zestien zijn en gevaarlijk kunnen zijn. Typisch De Graafschap is hun vrij direct spel en achterin staat het ook degelijk met een paar fysieke jongens dus het word weer een hele kluif voor ons.  

* Ik zag Wouter Prins de laatste twee dagen vol mee trainen, hoe fit is hij voor een basisplaats?
Casper: Hij zit weer bij de selectie maar een basisplaats komt nog te vroeg voor hem en als je hem wel laat starten dan weet je op voorhand al dat je een wissel nodig bent en ik moet zeggen dat Isac Määtä het gewoon goed gedaan heeft de afgelopen wedstrijden dus daar neemt de concurrentie ook weer toe en dat is mooi.

* Marvin Peersman is wel fit genoeg want je wisselde hem veel af met Thijmen Blokzijl in de partijvormen?
Casper: Wat ik net zei dat iedereen weer fris en fruitig is en Marvin is gewoon fit alleen we komen wel uit een periode waarin we in korte tijd veel wedstrijden hebben gespeeld en bij Marvin duurt het herstel soms wat langer en daar hebben we vol op ingezet de afgelopen dagen dus we gaan er vanuit dat hij er 100% klaar voor is.

* Wel opvallend aan jullie is dat jullie bijna nog geen schorsingen hebt gehad voor gele of rode kaarten en in dat fair-play klassement staan jullie bovenaan?
Casper: Het zijn allemaal lieve jongens hé. Weet je wat het is, als jij boven in de stand staat dan gaat het allemaal wat gemakkelijker, wel een cliché is dit, en hoef je vaak minder overtredingen te maken waar een scheidsrechter dan een kaart voor kan geven. Ik heb het in het verleden bij Emmen wel eens meegemaakt dat je onderin staat en dan moet je echt bikkelen omdat je voetballend minder bent dan je tegenstander en dan pak je over het algemeen veel meer kaarten. Je ziet dan sinds het bij ons is gaan draaien dat we veel minder kaarten pakken. 

 


Foto's bij Casper Goedkoop over FC Groningen - De Graafschap + fotoalbum training