Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Combinatie team o21/o18 FC Groningen, met Luc Castaignos, oefende tegen Almere City

Vanavond speelde een combinatieteam van FC Groningen o21 en o18 een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Almere City. Opvallend aanwezig in de basis van FC Groningen was de man met rugnummer 22 Luc Castaignos. Hij mag bij FC Groningen zijn conditie op peil houden bij de trainingen van FC Groningen o21 en vanavond mocht hij dus vanaf het begin meespelen. 

FC Groningen speelde verder met de volgende basis:

                                  Stijn Petiet,
    Agan Mjaki, Robin Kelder, Djurre Laansma, Wouter Prins
Jaivy Lourens, Steyn Potma, David van der Werff, Fofin Turay
                      Luc Castaignos, Thom van Bergen
Wissels: Jasper Meijster, Joop Oosterhof, Mees Mink, Mart Haven, Jay Kuiper en Niks Eggens

De eerste helft ging aardig gelijk op alleen de beste mogelijkheden waren voor de thuisploeg en dan vooral Luc Castaignos had twee keer kunnen scoren want hij kreeg tot 2x toe een open kans. Je kon echt zien dat de man die zijn professionele carrière begon bij Feyenoord en via Inter Milaan, FC Twente, Eintracht Frankfurt, Sporting Lissabon, Vitesse, Gyeongham FC en OFI Kreta nu dus met FC Groningen o21 mee traint liet zich wel gelden vanavond. Hij was constant bezig zijn teamgenoten te coachen maar je kon ook zien dat het hem aan wedstrijdritme ontbrak. Hij speelde vanavond een uur mee.

Almere City ging met een 0-1 voorsprong de rust in want zij benutten een kans wel, al was het in drie pogingen waarbij de bal tot twee keer toe de lat had geraakt.

In de tweede helft aan beide kanten een vele wissels en daar is het ook een oefenwedstrijd voor. Ook in de tweede helft waren de beste mogelijkheden voor de thuisploeg en het was dan ook Thom van Bergen die de verdiende 1-1 binnenschoot. Daar bleef het dan bij.

Hierbij een paar foto’s van de eerste helft want door de duisternis en niet geweldige lichtkwaliteit op het sportpark konden we met ons materiaal weinig goede foto’s maken.


Foto's bij Combinatie team o21/o18 FC Groningen, met Luc Castaignos, oefende tegen Almere City