Combinatieteam FC Groningen verliest van Combinatieteam PEC Zwolle

Vanmiddag speelde een combinatieteam van FC Groningen een oefenwedstrijd tegen een combinatieteam van PEC Zwolle. Een combinatieteam van de wissels van het eerste elftal aangevuld met talenten van de o21. Geregeld spelen betaalde clubs zulke wedstrijden tegen elkaar en dat is alleen maar om lekker bezig te blijven natuurlijk en minuten te maken voor de reserves van het eerste elftal. Onder andere Ard Langeler en Danny Buijs en Adrie Polervaart waren aanwezig en ook Mo el Hankouri en Tomas Suslov.

Vanmiddag kozen trainers Alfons Arts en Sander van Gessel voor de volgende basis:

Jan Hoekstra

Ayoub Haddad, Yannick Hettinga, Elias Olsson, Bjorn Meijer

Sebastian Tounetki, Daniel van Kaam, Luciano Valente, Patrick Joosten

Romano Postema, Jørgen Strand Larsen

Wissels: Owen van der Vlag, Yahya Kalley, Nikolas Talo, Jens Schraven, Alex Mortensen, Nathan Holder, Max Hamelink, Agan Mjaki, Jan Muller. Maxim Mariani

PEC Zwolle kwam met de volgende namen:

Mike Haputmeijer, Daijiro Chirino, Siemen Voet, Kenneth Paal, Slobodan Tedic, Chardi Landu, Aranchelo Leito, Eliano Reijnders, Gabi Caschilli, Rav van den Berg, Ryan Koolwijk,

Wissels: Joey Kesting, Thom olde Weghuis, Thomas Beelen, Leandro Fernandes, Quinten van den Heerik, Chip Engels.

Met een lekker zonnetje erbij maar met veel wind werd de wedstrijd gespeeld en er viel niet veel te zeggen over de wedstrijd. Het was gewoon een slechte wedstrijd van beide kanten. Men probeerde het wel maar het lukte van beide kanten niet echt. PEC Zwolle kreeg de eerste mogelijkheid als Slobodan Tedic de bal kan inschieten na een voorzet van links maar de Groningse goalie Jan Hoekstra keert de bal. Daarna krijgt FC Groningen via Patrick Joosten tot 2x toe een vrije trap op een mooie plek maar beide keren schiet hij net naast. In de ongeveer 28ste minuut zien we een mooie actie van Romano Postema als hij van buiten naar binnen trekt en een paar man uitspeelt en schiet maar het schot is te slap en zo kan de PEC Zwolle keeper de bal keren. Even later krijgt FC Groningen een vrije trap na een overtreding op Patrick Joosten en Daniel van Kaam neemt hem en schiet de bal goed voor maar Luciano Valente krijgt de bal op zijn hoofd maar schampt de bal meer in plaats van te koppen en zo gaat de bal voorlangs. Aan de andere kant krijgt Aranchelo Leito een goede schietkans in de 16 meter maar Bjorn Meijer kan de bal net blokken en even later schiet Ryan Koolwijk een bal ver over. Beide ploegen zijn ook slordig met het balbezit, vele foute passes en zo gaan beide ploegen rusten met een 0-0.

In de 2e helft wordt het spelbeeld er niet beter op en krijgen beide ploegen niet veel kansen meer Er wordt aan beide kanten veelvuldig gewisseld en dat komt het spelbeeld niet ten goede. Bij FC Groningen is het alleen Yahya Kalley die geen minuten maakt en bij PEC Zwolle maakt iedere speler minuten. Ryan Koolwijk krijgt nog een gele kaart na een pittige overtreding op Romano Postema. Halverwege de eerste helft zien we de bal ineens in de Zwolse goal liggen als Agan Mjaki de bal hard binnen schiet alleen hij stond in buitenspel positie. Een aantal minuten voor tijd zien we de mooiste aanval van de wedstrijd en die is van FC Groningen als Bjorn Meijer aan de linkerkant doorkomt en vanaf de achterlijn een goede voorzet geeft maar Alex Mortensen kan de bal net niet binnen tikken. Vlak voor tijd een aanval van PEC Zwolle en de bal komt in de 16 meter en Nikolas Talo maakt ongelukkig hand s en dat is een strafschop die door invaller Leandro Fernandes binnen geschoten wordt. Keeper Jan Hoekstra zat in de goede hoek maar het schot was te hard. Hier bleef het bij en zo won PEC Zwolle deze oefenwedstrijd met 0-1.