Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Contouren nieuwe seizoen zichtbaar bij FC Groningen

FC Groningen schrijft op hun website dat de eerste contouren van het eredivisie seizoen 2024/2025 gestalte krijgt. Zoals het eigenlijk hoort gaat de FC de regio in tijdens de voorbereiding. De eerste training van het nieuwe seizoen staat gepland op zaterdag 29 juni op Sportpark Corpus den Hoorn en de aanvang is 14.00, waarna hoofdtrainer Dick Lukkien de eerste groepssessie van het nieuwe seizoen zal leiden. Deze training is gratis te bezoeken voor de fans.

Eerste oefenwedstrijd
De eerste oefenwedstrijd van de eerste selectie staat op woensdag 3 juli op het programma. FC Groningen treedt dan in Norg aan tegen GOMOS. De aanvang is 19.30 uur. Zaterdag 6 juli trapt de Trots van het Noorden om 14.00 uur in Blijham af tegen ASVB.

Kaartverkoop voor beide bovengenoemde oefenduels in de regio verloopt via de organiserende amateurverenigingen. Kaarten kosten € 10,- voor volwassenen en €5,- voor kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis naar binnen. Beide wedstrijden worden georganiseerd onder voorbehoud van een nog door de lokale overheid te verstrekken vergunning.

Trainingskamp
In week 3 van de zeven weken durende voorbereidingsperiode slaat de eerste selectie van Lukkien de tenten op in het Overijsselse Delden voor een trainingskamp. Gedurende die week speelt FC Groningen een besloten oefenduel tegen FC Dender. De Belgische formatie eindigde net als de Groningers op de tweede plaats van het tweede niveau, eveneens goed voor directe promotie naar de hoogste klasse in België.

Ter afsluiting van het trainingskamp wacht op zaterdag 13 juli een internationale tegenstander. Het Duitse Rot Weiss Erfurt komt naar Noord-Nederland. Onder voorbehoud van de benodigde vergunning wordt er om 15.00 uur afgetrapt bij VEV ’67 op sportpark Oostindie in Leek. Zodra alle formaliteiten zijn afgehandeld, wordt de kaartverkoop opgestart. Deze verloopt via de FC Groningen Ticketshop.

Het oefenduel met FC Emmen in Rolde tijdens de voorbereidingsperiode is bijna traditie te noemen. Deze testwedstrijd van 2x 60 minuten op Sportpark Boerbos van Rolder Boys staat dit jaar gepland op zaterdag 20 juli, aftrap 14.30 uur. Ook deze kaartverkoop verloopt via FC Groningen en zal online plaatsvinden.

In Euroborg
Het voornemen is om in de week voor de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen een laatste oefenwedstrijd te spelen in Euroborg. Dit duel is geprogrammeerd op zaterdag 3 augustus, aanvang 15.00 uur. Geplande tegenstander is Heracles Almelo, onder leiding van ex-speler en voormalig hoofdtrainer Erwin van de Looi. Aansluitend zal dan waarschijnlijk ook de open dag plaatsvinden.

FC Groningen zal haar supporters de komende periode met updates blijven informeren over de oefencampagne voor het seizoen 2024/2025.