Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Danny Buijs, als de fans en vrijwilligers een andere trainer willen ga ik weg

Danny Buijs is zich ervan bewust dat hij misschien bezig is aan zijn laatste seizoen bij FC Groningen. De 39-jarige coach beschikt over een aflopend contract wil alleen blijven als het grootste deel van de supporters en vrijwilligers nog achter hem staat.

Houdt Buijs er rekening mee dat hij bij Groningen vertrekt na dit seizoen? "Dat zou zomaar kunnen, want de gesprekken met de clubleiding moeten nog komen", antwoordt de oefenmeester in gesprek met een RTV Noord verslaggever. "Als het grootste gedeelte van de supporters of vrijwilligers liever heeft dat er volgend jaar een andere trainer voor de groep staat, dan is het heel simpel en ben ik sowieso in de zomer weg."

"Dat zeg ik omdat mijn band met deze club en de support die ik heb gehad van deze mensen, zeker in beginperiode, zo extreem is geweest", vervolgt Buijs. "Daar ben ik ze zo dankbaar voor dat me er alles aan gelegen is om hier op een waardige manier weg te gaan en niet tussentijds door een achterdeur."

Dat er nog niet concreet is gesproken over een contractverlenging, is volgens Buijs niet raar. "We hebben rond de zomer een aantal gesprekken gehad met elkaar, waarin we duidelijk hebben afgesproken om na de winterstop te gaan praten. Zo hebben we het afgesproken en zo is het dan", besluit hij.