Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Danny Buijs reageert op kleedkamerverhaal Bart van Hintum

Trainer Danny Buijs van FC Groningen heeft gereageerd op de uitlatingen van verdediger Bart van Hintum na de wedstrijd tegen RKC Waakwijk van gisteren. Bart van Hintum was één van de drie spelers die in de rust werd gewisseld door Buijs en zei voor de camera van ESPN dat hij en de andere wissels niet de kleedkamer binnen mochten in de rust.

Volgens Buijs is dat echter maar de halve waarheid. "De eerste zin van Bart zijn interview was goed, het was inderdaad een kleine kleedkamer", reageert hij een dag later tegenover VI. In eerste instantie mochten de gewisselde spelers wél naar binnen, benadrukt de na dit seizoen vertrekkende trainer. "Kon iedereen wat drinken of naar het toilet. Daarna heb ik álle wissels gevraagd om de kleedkamer even te verlaten. Zodat ik met de elf die zouden spelen wat dingen kon doornemen op het magneetbord. (…) In mijn ogen zou dat moeilijk worden als de hele selectie op dat kleine oppervlakte zou zitten, inclusief douchende spelers die net gewisseld waren."

Buijs geeft daarbij aan dat hij juist niet boos was, ondanks de 3-0 achterstand bij rust. Hij kijkt dan ook op van de teksten van Van Hintum, die na dit seizoen naar PEC Zwolle verkast. "Van een ervaren jongen als Bart mag je verwachten dat hij dat iets beter had kunnen inschatten en verwoorden."