Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Danny Buijs verwacht meer van topaankoop Paulos Abraham

FC Groningen betaalde ruim 2 miljoen euro voor Paulos Abraham en dat is de duurste aankoop van de club van de laatste jaren. Begin 2021 kwam hij naar FC Groningen en troefde daarmee Feyenoord af die ook in de race was voor hem. Hij tekende in Groningen een contract dat hem tot medio 2026 aan de FC bind. In het eerste jaar dat hij nu in Groningen speelt hebben we nog niet veel van hem gezien. Enkelingen gaan al twijfelen aan zijn capiciteiten.

Paulos Abraham speelde woensdagavond in het bekerduel met NEC voor het eerst dit seizoen negentig minuten en gaf zijn eerste assist van het seizoen. Na zijn eerste halve jaar kwam hij uit op twee goals en één assist, in zijn eerste volledige seizoen schippert hij tussen de basis en de bank.

Trainer Danny Buijs bevestigt na de bekereliminatie tegen NEC dat Abraham wat hem betreft constanter moet worden. "Wat voor veel jonge jongens geldt, geldt ook voor Paulos. Hun pieken en dalen liggen zo dicht bij elkaar, ook in een wedstrijd", aldus Buijs in gesprek met VI. "Je ziet ze het ene moment de meest gekke dingen doen en even later denk je: hoe krijg je dit nou voor elkaar? Hij zal moeten werken aan zijn constantheid, dat is belangrijk als hij naar een hoger niveau wil."

Abraham en zijn ploeggenoten kunnen zich na woensdagavond volledig op de competitie richten. De nummer dertien van de eredivisie neemt het zaterdag in Arnhem op tegen Vitesse.