Fan van F.C. Groningen
Nieuws

De Graafschap ontslaat Robbemond, weg vrij voor Adrie Poldervaart?

De Graafschap staat op een teleurstellende negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie, haalde in de laatste vijf duels slechts drie punten en scoorde al zes uur geen doelpunt meer.

Omdat het daarnaast intern niet boterde met de trainer, besloten directie en raad van commissarissen dat er geen basis meer was voor een verdere samenwerking. Robbemond was slechts dertig wedstrijden trainer van De Graafschap. Daarin haalde hij 47 punten. De inwoner van Heerhugowaard had nog een contract tot juni 2023 en dat zal moeten worden afgekocht.

Poldervaart

De club moet nu op zoek naar een opvolger. Topkandidaat voor volgend seizoen is Adrie Poldervaart (51). De Graafschap wilde Poldervaart afgelopen zomer al vastleggen, maar zijn huidige club FC Groningen, waar hij assistent-trainer is, vroeg toen een hoge afkoopsom voor Poldervaart. Daarom ketste de overgang af en kwamen de Superboeren uit bij Robbemond.

Poldervaart is echter komend seizoen wel beschikbaar, omdat FC Groningen zijn aflopende contract niet verlengde.

De Achterhoekse club treedt komende vrijdag aan op De Vijverberg in Doetinchem tegen MVV. De kans is aanwezig dat Jan Vreman, nu trainer van het O18-elftal, dan op de bank zit, samen met de assistenten Richard Roelofsen en Mees Siers.

Bron: De Geldelander