Fan van F.C. Groningen
Nieuws

DE KLEUREN VAN… FOCKO ONNES.

Het Noorden blijft voor altijd groen & wit. En vaak gaan die kleuren verder dan alleen het Noorden. Zo heeft de FC fanatieke supporters in onder meer Rotterdam, Lelystad en veel verder weg. Focko Onnes is een geboren Groninger en sinds zijn emigratie woonachtig in Australië. Afgelopen seizoen was de FC-supporter ter ere van zijn 50ste verjaardag terug in Nederland en kon een bezoekje Euroborg niet ontbreken. “Waar je ook ter wereld bent, de kleuren zijn altijd bij je.”

Focko had vroeger een seizoenkaart in het Oosterpark, maar tegenwoordig zit een jaarkaart voor zijn FC er niet in. De FC-supporter heeft namelijk een leven opgebouwd in Australië waar hij de Trots van het Noorden op 15.000 kilometer afstand met veel interesse volgt. Focko was afgelopen seizoen met zijn gezin voor het eerst sinds acht jaar in Nederland en uiteraard mocht een bezoekje Euroborg niet ontbreken. Voor het eerst kunnen ook zijn kinderen kennismaken met de FC.

“Het maakt niet uit waar je woont, ik blijf een Groninger en dit is gewoon mijn club. Dit bezoek is bijzonder, want mijn zoontjes zijn voor de eerste keer in Nederland en dus bij FC Groningen. Ze zijn echte FC-supporters aan het worden.”

Waar de zoons van Focko in Australië het groen-wit van de FC dragen, neemt de hoofdpersoon zelf als duikinstructeur de kleuren vaak mee in een duiktrip onder water (zie foto hierboven). Ter ere van zijn 50ste verjaardag  kreeg de supporter van Down Under een speciaal shirt overhandigd van de FC. “Waar je ook ter wereld bent, de kleuren zijn altijd bij je.” Bekijk de aflevering van ‘De kleuren van… Focko Onnes’ via onderstaande videoplayer.

Bron: www.fcgroningen.nl