Fan van F.C. Groningen
Nieuws

'De mogelijkheden zijn er, maar daar is Mark-Jan Fledderus mee bezig'

FC Groningen staat op een teleurstellende vijftiende plaats in de Eredivisie, maar algemeen directeur Wouter Gudde luidt niet meteen de noodklok. Hij vindt het 'veel te vroeg' om nu over versterkingen te praten.

Groningen haalde afgelopen zomer zes nieuwe spelers. "Er is veel vertrouwen in de kwaliteiten van de staf en de spelers om punten te pakken en weg te komen van deze positie. Er is ruimte om iets te doen in de winter", zegt Gudde in de studio bij het Dagblad van het Noorden.

Gudde kijkt naar het seizoen 2019/2020, waarin Groningen na een dramatische eerste seizoenshelft steeds beter begon te draaien. De club haalde versterkingen, maar: "Het grootste verschil was dat Memisevic voor de verdediging ging spelen en Reis zich goed ontwikkelde", zegt Gudde.

"Ik denk dat we met zulke omzettingen een grote stap kunnen maken, maar we zouden met een of twee gerichte versterkingen het team beter kunnen maken. Die mogelijkheden zijn er, maar daar is Mark-Jan Fledderus (technisch directeur, red.) vol mee bezig. De komende maand zal uitwijzen of dat nodig is of niet."