Fan van F.C. Groningen
Nieuws

De reserves van FC Groningen krijgen billenkoek van FC Groningen o21.

Vanmorgen om 11.30 werd er een onderlinge wedstrijd gespeeld op Corpus tussen de reserves van FC Groningen en FC Groningen o21.

Men wil graag iedere maandag een wedstrijd spelen voor de reserves, de spelers die in het weekend niet of nauwelijks gespeeld hebben, om hun ook minuten te gunnen. De wedstrijd werd gespeeld op het trainingsveld van de FC en er waren zo’n 20,25 op de wedstrijd af gekomen en die moesten door het hek kijkend de wedstrijd volgen. Schandalige vertoning van de FC om supporters zo te behandelen en ze als aapjes in een kooi de wedstrijd te laten volgen. Daardoor was het ook moeilijk om foto’s te maken maar we hebben ons best gedaan om toch enkele te maken.
 

20220822_120141

De basis voor de eerste selectie:

                                       Peter Leeuwenburg

Liam van Gelderen, Wessel Dammers, Marin Sverko, Yahya Kalley

                            Manu Matuta, Luciano Valente

             Tomas Suslov, Daleho Irandust, Paulos Abraham

                                          Patrick Joosten

De basis van FC Groningen o21:

                                          Jan de Boer

Joël van Kaam, Thijmen Blokzijl, Nikolas Talo, Damil Dankerlui

                               Jorg Schreuder, Jan Muller

                       Jaivy Lourens, Styn Potma, Kian Slor

                                         Tika de Jonge

Alfons Arts was scheidsrechter bij dit onderlinge duel. De eerste kans was voor de eerste selectie als Yahya Kalley in kansrijke positie komt aan de linkerzijde maar zijn schot gaat voorlangs en even later een goede schietkans voor Tomas Suslov en hij schiet naast en daarna een mooie aanval over de linkerkant als Paulos Abraham op Jan de Boer afkan maar hij schiet recht op de goalie af en die kan de bal makkelijk pakken. Er staan twee man vrij voor de goal maar de bal wordt niet afgespeeld. Zo wie zo blonk Paulos Abraham vandaag weer uit in veelvuldig balverlies, hij heeft echt geen bal naar een medespeler kunnen krijgen. Wat is er met die jongen aan de hand? Hij lijkt nu een miskoop van ruim 2 miljoen euro te worden want verbetering zien we niet bij hem, laten we hopen op betere tijden. De kansen zijn dus voor de eerste selectie maar het o21 team voetbal goed mee en hun eerste kans is gelijk raak als Jaivy Lourens, wat een leuke speler is dat, zich vrijspeelt aan de rechterkant en dan voor de goal Tika de Jong vind en die maakt de 0-1.

Direct daarna is het Daleho Irandust die vrij voor de goal komt maar de bal breed legt op Paulos Abraham en die is te traag en daarom kan Joël van Kaam ingrijpen en weg is de kans. Het levert de eerste selectie wel een corner op en die wordt door Wessel Dammers net naast gekopt. Liam van Gelderen komt aan de rechterkant op en geeft Damil Dankerlui een panna en staat dan bijna vrij voor de goal maar dan is er altijd nog Thijmen Blokzijl die in kan grijpen en doet dat prima. Thijmen Blokzijl speelde een prima pot vandaag.

Ze proberen het wel de mannen van de eerste selectie en kansen creëren doen ze ook wel maar tot scoren komen lukt maar niet, ook niet Patrick Joosten die opeens vrij voor de keeper komt en de bal naast schiet en uit frustratie Nikolas Talo een beste beuk in de rug geeft en even later is het Tika de Jong die net voorlangs schiet, dat was een kans voor de o21. Even later staat het dan geklijk als Patrick Joosten de bal voorgeeft en Nikolas Talo de bal in eigen goal werkt, 1-1.

De ruststand is 1-1.

Het o21 team gaat dan na rust wisselen en dan komen Thom van Bergen en Agan Mjaki in de ploeg voor Styn Potma en Jaivy Lourens en later komen nog o.a. Wouter Prins en Djurre Laanstra erin voor Jan Muller en Nikolas Talo.

Bij de eerste selectie is Peter Leeuwenburgh na rust vervangen voor de weer fitte Jan Hoekstra, die na lange tijd zijn eerste minuten weer gaat maken. Ook Nordin Musampa is erin gekomen en ook hij gaat na lange tijd zijn eerste minuten weer maken en hij vervangt Marin Sverko.

De eerste kans na rust is voor de o21 als Joël van Kaam aan de rechterkant doorkomt en i.p.v. de bal af te geven op de meegekomen Thom van Bergen en Kian Slor haalt hij zelf uit en de bal gaat voorlangs. Een aantal minuten later weer een kans voor Paulos Abraham maar weer mist hij de kans.

Aan de andere kant wordt er niet gemist want een mooie voorzet van Kian Slor wordt door Tika de Jong binnen gekopt, 1-2. Tika de Jong mag dan rusten want hij wordt vervangen door David van der Werff. Even later komen de o21 zelfs op een 1-3 voorzet als Jorg Schreuder een prima pass tussen de linies door geeft op de mee op gekomen Damil Dankerlui en die werkt keurig af in de verre hoek, 1-3. De eerste selectie bakt er dan helemaal niets meer van en een mogelijkheid voor de o21 via Kian Slor en Thom van Bergen gaat nog over en daar blijft het dan bij. Zo eindigt deze onderlinge wedstrijd in een 3-1 overwinning voor de o21 en eigenlijk mogen de spelers van de eerste selectie zich schamen voor deze uitslag.

 


Foto's bij De reserves van FC Groningen krijgen billenkoek van FC Groningen o21.