Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Dick Lukkien niet de nieuwe trainer van FC Groningen.

Hoe graag FC Groningen het ook wil maar Dick Lukkien wordt helaas niet de nieuwe trainer van FC Groningen. Dick Lukkien behoorde tot de topfavorieten maar FC Emmen laat de Veendammer niet gaan.

Mark-Jan Fledderus is hard op zoek naar een opvolger voor de weggestuurde Frank Wormuth en Dick Lukkien stond bovenaan zijn lijstje. Zijn voorkeur gaat uit naar een trainer voor de lange termijn en niet voor iemand die een half seizoen voor de groep staat. Na het maken van een lijst voor een trainer die bij FC Groningen zou passen kwamen ze snel uit bij Dick Lukkien. Een man uit de omgeving en iemand die de club kent. Lukkien zijn contract bij FC Emmen loopt aan het einde van dit seizoen af en wil nog niet verlengen bij FC Emmen.

Tegen het Dagblad van het Noorden zei Fledderus “ Dick Lukkien was een van onze serieuze kandidaten want hij past binnen ons profiel en dan ga je kijken of het iets kan worden en daar hadden we FC Emmen ook voor nodig omdat zijn contract nog een half jaar doorloopt. Je moet dan proberen eruit te komen en dat bleek niet mogelijk”.

Fledderus neemt het FC Emmen voorzitter Ronald Lubbers niet kwalijk want hij zit er voor het belang van FC Emmen maar het blijft jammen want we waren graag dieper het proces ingegaan. Fledderus zegt ook dat Lukkien positief over onze selectie was. Ronald Lubbers heeft serieus naar de zaak gekeken en heeft de ambities van Lukkien meegenomen maar kwam tot de conclusie dat het op dit moment geen zin heeft om de trainer te laten gaan. Lubbers zegt ” als wij Lukkien laten gaan zouden wij het probleem van een andere club moeten overnemen want het is niet gemakkelijk om nu een nieuwe trainer te vinden en misschien is het voor een kleinere club als wij extra moeilijk en dan komt er nog bij dat beide clubs op dit moment op de ranglijst serieuze concurrenten zijn”.

Dick Lukkien zelf was gevleid door de belangstelling van de Groningers en toen de club informeerde bij zijn zaakwaarnemer hebben ze FC Groningen direct doorverwezen naar Lubbers.  Toen duidelijk was dat FC Emmen niet mee wilde werken was voor hem de zaak niet meer aan de orde en had het geen zin om er verder over na te denken.

Fledderus erkent dat het heel moeilijk is om nu een nieuwe trainer te vinden zo midden in het seizoen en dat het straks in de zomerstop makkelijker zou zijn maar FC Groningen heeft nu een trainer nodig. Een tussenpaus die tot de zomerstop het zou doen is op dit moment geen optie voor Fledderus. Hij zegt “We spelen nog twintig wedstrijden waarin nog veen te winnen en te verliezen is en met dat perspectief die ik het liever in één keer goed”. Fledderus wil niet op namen ingaan maar de namen van Joseph Oosting en Dick Scheuder worden veel genoemd maar die liggen ook nog vast bij RLC Waalwijk en PEC Zwolle. Wordt vervolgt.