Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Dick Lukkien nieuwe hoofdtrainer FC Groningen

Vanaf het volgende seizoen zal Dick Lukkien de nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen zijn. De 50 jarige Veendammer volgt daarmee Dennis van der Rhee op die gaat vertrekken bij de Trots van het Noorden. Al eerder informeerde FC Groningen naar de diensten van Dick Lukkien, na het ontslag van Frank Wormuth, maar toen liet FC Emmen hem niet gaan.

RTV Noord meldt dit nieuws en schrijft o.a. De nieuwe trainer Lukkien, geboren in Winschoten, is een oude bekende van de FC. Hij begon zijn trainerscarrière als assistent-trainer in Veendam maar maakte in 2010 de overstap naar FC Groningen waar hij drie jaar hoofdtrainer van het beloftenelftal was. Daarnaast werd hij in 2011 onder Pieter Huistra assistent-trainer van het eerste elftal. Die rol vervulde hij ook onder Robert Maaskant en Erwin van de Looi. Met laatstgenoemde won hij in 2015 de KNVB Beker.

Lukkien heeft bij FC Emmen een aflopend contract, waardoor FC Groningen geen transfervergoeding hoeft te betalen. Bij zijn presentatie als hoofdtrainer, begin komende week, zullen de overige details bekend worden gemaakt, zoals de duur van het contract.

FC Groningen wou het nieuws pas de komende week bekend maken maar FC Emmen bracht het nieuws al naar buiten vlak voor de wedstrjd tegen SC Heerenveen en daar waren ze bij FC Groningen niet blij mee. Algemeen directeur Wouter Gudde wees al met de beschuldigende vinger naar FC Emmen vanwege het uitlekken van het nieuws. Ook Van der Ree erkent dat de voorbereiding op de wedstrijd tegen sc Heerenveen enigszins werd verstoord "Nu net even. De spelers en de staf waren niet op de hoogte. Toen het naar buiten kwam heb ik ze wel ingelicht. Dat deed ik toen we hier aankwamen. Ik heb niet het idee dat de selectie meteen in de put raakt, maar het was even een mededeling. Ze gaven me een knuffel, dat vond ik wel mooi."

Voor Van der Ree zelf kwam het nieuws niet als donderslag bij heldere hemel. "Ik was een aantal weken geleden al ingelicht dat ze aan het kijken waren wat de mogelijkheden waren op de markt. En afgelopen week kreeg ik te horen dat het Dick Lukkien is geworden. Dat was voor mij geen leuke boodschap, maar ik had het aan de voorkant al vernomen. Ik zal de komende dagen naar buiten brengen wat het betekent voor mij. Dat is niet voor nu."