Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Dick Lukkien over FC Groningen - MVV Maastricht

Zojuist spraken we weer met Dick Lukkien in aanloop naar de wedstrijd tegen MVV Maastricht.

* Werden jullie nu een minuut of tien in de tweede helft pas echt wakker tegen FC Den Bosch?
Dick: Daar leek het wel op ja want de eerste helft ging heel moeizaam al was dat absoluut geen onwil van onze jongens alleen de uitvoering was niet goed genoeg.

* Met gouden wissels kantelde de wedstrijd volledig, goede ingreep van jullie dus?
Dick: Ja en het is heerlijk dat je zulke mannen kunt brengen en dan zowel Laros Duarte en Rui Mendes en later nog Thijmen Blokzijl en eigenlijk zijn dat gewoon basisspelers. Zulke jongens kunnen echt input geven aan je ploeg dus we zijn blij met wat we uiteindelijk hebben gedaan met daardoor ook nog een redelijk gemakkelijke overwinning.

* Dan komt nu de nummer 12 van de ranglijst MVV naar de Euroborg, wat is MVV voor een ploeg?
Dick: Dat vind ik een goede ploeg en dat bleek ook wel want in Maastricht hadden wij moeite met hun. Je ziet gewoon dat ze goed georganiseerd zijn en hebben een goed idee met en zonder bal en ze hebben goede spelers dus een geduchte tegenstander. Het is een stugge ploeg en echt een team en ze willen allemaal voor elkaar werken. Een echte uitblinker hebben ze niet, het is een team dat veel energie in een wedstrijd stopt. Net als wat wij doen.

* Ze hebben in de winterstop hun topscorer Koen Kostons verkocht, zijn ze daar minder van geworden?
Dick: Ze hebben met Livramento wel een aardige opvolger en in onze wedstrijd tegen hun in Maastricht gingen Kostons en Livramento samen spelen en dat kan nu dus niet meer. Kostons is gewoon een hele goede voetballer en niet voor niets wouden wij hem graag hebben dus dat die er niet bij is dat is niet ongunstig maar die Livramento is ook absoluut een handenbinder dus dat hebben ze goed opgevangen.

* MVV is best een wisselvallige ploeg want ze wisselen prima overwinningen af met gekke nederlagen.
Dick: Dat klopt maar ik vind wel dat ze te weinig punten hebben en ik heb al eerder vandaag gezegd als je hun wedstrijd uit tegen ADO Den Haag bekijkt waar ze gewoon beter waren en dat het een gelijkspel leek te worden maar door een dwaling van de scheidsrechter kreeg ADO vlak voor tijd nog een goal waardoor ze die wedstrijd nog verloren. Ze hebben het veel ploegen heel moeilijk gemaakt alleen ze hebben te weinig punten waardoor ze staan waar ze staan

* Waar zitten de zwakke punten van hun?
Dick: Die hebben ze wel maar die houd ik nog even voor me en hopelijk zie je dat morgen. Door hetgeen wat zij doen laten ze wel ruimtes op het veld en aan ons om dat goed te benutten en vanaf het begin een heel hoog tempo te hanteren voor ons.

* Wie kunnen er nog meer niet bij zijn morgen?
Dick: Tika de Jonge is nog niet fit en ook Wouter Prins nog niet, al verwacht ik Wouter de volgende week weer terug in de groep want het gaat goed met hem en uit voorzorg is Daniel Beukers er morgen niet bij want die kan dan in de o21 mee spelen zaterdag want die hebben een heel belangrijke wedstrijd uit tegen Feyenoord.

* Jullie willen dolgraag die o21 een treetje hoger laten spelen maar daar moeten de mannen best veel voor doen want daar ben je zo maar niet. Ze moeten nog enkele extra wedstrijden spelen als ze als eerste eindigen dat las ik op een Feyenoord fansite?
Dick: Dat klopt, als je eerste word dan ben je winnaar van de voorjaarscompetitie en De Graafschap is winnaar geworden van de najaarscompetitie en die gaan dan tegen elkaar spelen en de winnaar daarvan speelt dan tegen de laagst geklasseerde beloften ploeg, Jong Sparta of Jong Almere City, in de Tweede Divisie dus dat is best nog een parcours dus we proberen daarin wel zo ver en hoog mogelijk te komen.

* Je zegt er niets over maar je mag toch aannemen dat je weer met Laros Duarte gaat starten?
Dick: Die kans is wel aanwezig want Laros is gewoon een heel goede voetballer voor ons alleen hij was maandag net niet fit genoeg om te beginnen en hij is nu wel fit dus dan start hij ook meestal.

* Laros brengt wel wat op dat middenveld bij jullie.
Dick: Jazeker, hij brengt voetballen vermogen zonder anderen te kort te willen doen maar je ziet het wel dat hij in staat is om weg te draaien en creativiteit in de ploeg te brengen dus ik ben er heel content mee hoe hij zich manifesteert. Samen met Johan Hove is dat een prima combinatie al moet ik zeggen dat ook Joey Pelupessy dat goed kan. Het blijkt ook wel dat je veel spelers nodig hebt om een competitie te spelen en wij zijn uitermate tevreden van wat die mannen tot nu toe hebben gedaan.