Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Dick Lukkien over Jong Ajax - FC Groningen

Wij spraken zojuist met Dick Lukkien over de ziektegevallen bij FC Groningen en over Jong Ajax - FC Groningen van maandagavond.

* Ja Dick, de belangrijkste vraag is natuurlijk hoe is het met je en met je spelersgroep, zijn er nog steeds zieken voor morgen?
Dick: Ja er zijn nog afwezigen en over mij ja ik heb een heftige week gehad maar ik voel me weer goed. We hebben een enorme hectische terugreis vanuit Excelsior gehad en in de dagen daarna moesten we iedere dag weer spelers missen want de ene kreeg het virus wat langer dan de ander en het is eigenlijk nog een beetje koffiedik kijken met wie wij morgen kunnen gaan spelen en pas morgen komt er een definitieve oplossing voor.

* Hoe lastig is dat voor jou dat je nu nog niet weet met wie je kunt spelen morgen?
Dick: Je hebt het natuurlijk liever niet alleen ik heb wel geleerd dat je je niet druk moet maken om situaties waar je geen invloed op heb. Hier kan niemand wat aan doen want dat virus overkomt ons en ik heb gezien hoe heftig het is en morgen gaan we kijken met de medische staf en de dokters wat verantwoord is en wie een rol kan spelen.

 * Weten jullie waar zo’n virus vandaan komt?
Dick: Nee en het blijft heel lastig om de vinger daar op de zere plek te leggen. Er is iemand van de spelers die er mee begonnen is en hoe dit het heeft opgelopen dat blijft een goede vraag en dat is lastig.

* Heb je zoiets vaker meegemaakt dat er zoveel zieken zijn in de selectie?
Dick: Nee niet vaak maar in de corona tijd heb je meegemaakt dat er aan paar ziek werden maar dit ging zo snel in die bus vanaf Rotterdam naar Groningen want het was een kwestie van minuten dat de jongens ziek werden en ook heftig ziek werden en dan overkomt het jezelf een dag later en dan weet je ook wat het virus doet en dat is best heftig.

* Jij was redelijk snel weer op de been toch?
Dick: Klopt, ik heb er zo’n dertig uur last van gehad en ik had dus een innige relatie met de toilet hier in huis maar er zijn jongens die het drie dagen hebben gehad en de ander een dag en sommige twee dagen. Het is what it is maar het is een hectische en rommelige periode.

* Hoe kijk jij naar zo’n actie van die supporter van FC Emmen die luiers kwam brengen op Corpus?
Dick: Kijk, ik snap dat het heel zuur is voor een tegenstander als zo’n wedstrijd word afgelast vooral als je je er op verheugd en dat je waarschijnlijk als club allerlei dingen hebt geregeld maar van de andere kant deze meneer die dacht dat hij viroloog was en ik denk dat als je ergens geen verstand van hebt moet je er niet teveel van vinden. Althans je mag er iets van vinden maar houd die mening dan voor jezelf want om met dat virus te spotten of om daar iets van te vinden zonder dat je zelf goed op de hoogte bent van het virus dat is best een beetje gek want je mag het nooit onderschatten hoe heftig dit virus is.

* Supporters kunnen wel teleurgesteld waren dat het uitgesteld is maar ook jullie waren teleurgesteld denk ik want jullie zitten in een goede flow?
Dick: Jazeker waren wij teleurgesteld vooral omdat wij hebben gezien wat het met onze spelers doet en dan moet je ook altijd maar afwachten hoe het lichaam er mee om gaat en wanneer het lichaam weer topfit is en of wij dezelfde dingen kunnen doen als voor die tijd en dat gaan we zien. Ik heb daar best wel vertrouwen in maar toch moet je het afwachten. Als je terugkomt uit Rotterdam met een 2-0 winst dan verheug je je op een wedstrijd in Emmen en dat het dan niet doorgaat dat is voor ons ook heel vervelend.

* Een prima besluit dan toch van de KNVB om de wedstrijd te verplaatsen?
Dick: Jazeker en alle complimenten naar de KNVB want die hebben begrip getoond wat ook nodig was. Je mag het eigenlijk ook verwachten van de KNVB want het gaat wel om het welzijn van een sporter. Gelukkig is het medische en wetenschappelijk aangetoond dat het een groot risico was om te spelen en die risico mag de KNVB en ook wij als club nooit nemen

* Hebben jullie gisteren bij de wedstrijd van o21 tegen NEC Nijmegen ook spelers thuis gelaten uit voorzorg want er waren enkele jongens van o18 mee?
Dick: Ja, Bijvoorbeeld Kian Slor en Tika de Jonge die hadden normaal gespeeld en wij moeten afwachten hoe het met al onze spelers gaat en daarom hebben wij gezegd dat we geen risico willen nemen ook omdat we een beperkte groep hebben. Het kan niet zo zijn dat je op zaterdag een hele wedstrijd gaat spelen en dat je dat op maandag weer moet doen. Wij moeten morgen dus echt kijken hoe iedereen ervoor staat en daardoor hebben we aan de voorkant geen risico genomen. Het is dus afwachten wie er morgen beschikbaar is en daar gaan we dan een oplossing voor bedenken.

* Zowel Willem II, tegen Jong Ajax, en Roda JC lieten vrijdag punten liggen dus winst is heel belangrijk morgen?
Dick: Winst is altijd belangrijk en je kunt nu ook laten zien wat we echt willen en dat is ons echt melden op de ranglijst en ons goed positioneren en dat moet morgen tegen een hele stugge en taaie tegenstander als Jong Ajax is. Dat heb je afgelopen vrijdag ook gezien want ze zijn ook in staat om in Tilburg een resultaat te halen. Jong Ajax is een ploeg die goed in elkaar steekt en we gaan zien morgen wat het ons op gaat leveren.

* Verwacht je veel andere spelers morgen bij Jong Ajax in vergelijking met afgelopen vrijdag tegen Willem II omdat zoals vanmiddag die Jaydon Banel nog inviel bij het eerste ?
Dick: Nee ik verwacht niet al teveel wijzigingen ten aanzien van afgelopen vrijdag maar het blijft een beloften ploeg dus dat moet je altijd maar weer afwachten dus dat gaan we zien.

* Hoe denk je dat ze morgen zullen gaan spelen?
Dick: Je weet dat beloften ploegen altijd willen voetballen want ze hebben hun eigen intenties en hun eigen spelopvatting. Dat gaan ze morgen ook weer laten zien dus het gaat een interessante krachtmeting worden en daarbij komt dat wij ook ons ding willen gaan doen.

* Nou ik ben benieuwd en ben ten eerste benieuwd wie er morgen bij jullie aan de aftrap staan.
Dick: Dat ben ik ook.