Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Dick Lukkien over Jong PSV - FC Groningen

Zojuist spraken wij weer met trainer Dick Lukkien en dat is hier te lezen.

* Was de wedstrijd tegen MVV één van jullie beste wedstrijden van dit seizoen?
Dick: Ja dat denk ik wel want we hadden totale controle, op de eerste 10 minuten na dan, en een ruime 3-0 overwinning en ook nog met goed voetbal en nog vele kansen gecreëerd dus het was een mooie avond.

* Als je toch nog iets van kritisch wilt zijn had de score hoger moeten zijn, of mag je niet een beetje kritisch zijn?
Dick: Kritiek hoort erbij en kritisch zijn zeker en dat zijn wij ook op ons zelf en daar heb je helemaal gelijk in want we hebben heel veel kansen gecreëerd en ik denk dat het bij rust al 4 of 5-0 had moeten staan dus dat is zeker een verbeterpunt dus we moeten efficiënter zijn met de kansen die we krijgen.

* Je mag toch zeggen dat de derde periodetitel nu binnen is want jullie gaan echt niet met 13-0 of 14-0 van FC Emmen verliezen?
Dick: Nee dat gaat niet gebeuren en we hebben in deze periode maar vier goals tegen en wij gaan die wedstrijd echt niet met zo’n uitslag verliezen dus officieel is die periode binnen.

* Toch leuk en speciaal om het schild dan overhandigd te krijgen bij je oude club FC Emmen?
Dick: Het is zo wie zo mooi om prijzen te winnen en laat duidelijk zijn dat wij een hoger doel hebben want we willen heel graag naar die eerste twee plekken alleen snappen wij ook dat je daarvoor veel wedstrijden moet winnen en daar hoort dan bij dat je in een periode hoge ogen kunt gooien en dat hebben we nu gedaan en dat geeft gewoon een goed gevoel zeker omdat de vorm er is en als je dan een schild kunt winnen dan moet je die ook meenemen.

* Is het lekker om nu morgen al weer te moeten spelen?
Dick: Voetballers houden van wedstrijden spelen alleen je merkt wel dat we wat meer kleine pijntjes hebben dan normaal en dan wordt er een beroep gedaan om daar mee om te gaan en het geld natuurlijk voor meer ploegen want het is nu eenmaal een druk programma. Wij kunnen dat fysiek prima handelen alleen het is wel zaak om er in de trainingen op een goede manier mee om te gaan.

* Jong PSV een ploeg die ook wil voetballen en dat zag je in Euroborg ook, is beter voor jullie?
Dick: Wat jij zegt klopt want beloften ploegen willen over het algemeen wel voetballen en die willen van achteruit opbouwen dus een goede spelidee. Wij willen dat ook en over het algemeen is het zo dat als je twee ploegen hebt die wel willen voetballen dan ontstaan er ruimtes op het veld en dan krijg je mooie wedstrijden.

* Is er bij hun veel veranderd in vergelijking met de wedstrijd in Euroborg?
Dick: Ik denk dat hun spelideeën nog allemaal dezelfde zijn alleen het feit is altijd met die beloften ploegen dat je nooit weet met wie ze spelen. Dat is deze week niet anders want PSV 1 heeft op woensdag een heel belangrijke wedstrijd tegen Borussia Dortmund in de Champions League dus ik heb geen idee wat zij van plan zijn met hun talentvolle spelers zoals een Tygo Land bijvoorbeeld. Wat gaat Peter Bosz daar mee doen, zal hij morgen een rol hebben of willen ze die er woensdag bij hebben dus het is altijd zo met die beloften ploegen dat je pas op de wedstrijddag weet wie er speelt.

* Hoe zou je het spel van Jong PSV het beste omschrijven?
Dick: Ze zijn avontuurlijk en spelen met een idee en zijn bereid om risico te nemen en uit de statistieken blijkt dat zij heel veel de bal hebben in wedstrijden dus dat betekent dat ze goed kunnen voetballen maar uit die data blijkt ook dat ze veel goals tegen krijgen dus dat betekent dat ze in hun opbouw risico’s nemen en open staan en dat levert vaak een tegengoal op.

* FC Groningen heeft de minste goals tegen in de KKD en Jong PSV heeft de meeste goals tegen in de KKD, dat zegt toch iets?
Dick: Ja dat klopt en ik denk dat als wij goed druk op ze zetten dat we daar kansen uit kunnen creëren zoals ook afgelopen vrijdag en dat past wel een beetje bij ons spel en als e dat met dezelfde intensiteit doen als de afgelopen weken dan moet dat kansen opleveren.

* Geen Laros Duarte morgen? Dat zou een tegenvaller zijn toch?
Dick: Absoluut want Laros is een hele goede speler en die hebben we er graag bij alleen we weten ook dat hij gevoelig is met die knie en de hersteltijd nu ook gezien het aantal wedstrijden dat we in de benen hebben de afgelopen twee weken is de hersteltijd vanaf afgelopen vrijdag naar morgen is het te kort voor hem en dat betekent dat we hem helaas niet kunnen gebruiken.Zoals het nu lijkt moet hij vrijdag wel kunnen halen.

* Voor de rest iedereen fit, op Tika de Jonge en Wouter Prins na dan?
Dick: Daniel Beukers heeft gisteren een lichte blessure opgelopen bij de o21 tegen Feyenoord dus die is er niet bij maar die verwacht ik in de loop van de week terug en voor de rest een fitte groep, op de twee die jij noemde dan.

* Wat een knappe prestatie van de o21 om met 1-1 gelijk te spelen bij Feyenoord o21 en dan vooral als je zag wie allemaal meededen bij Feyenoord?
Dick: Klopt, Feyenoord nam de wedstrijd heel serieus en dat is mooi want die willen ook kampioen worden en dat willen wij ook dus zei speelden met Sauer, van den Belt, Slory, keeper van Sas en Read allemaal jongens die vaak bij het eerste mee trainen. Een groot compliment naar onze mannen want wij moesten de wedstrijd echt ook indelen dus niet iedereen kon maximale speelminuten maken omdat ik morgen niet in de problemen wil komen dus een topprestatie van Sander van Gessel en zijn ploeg.