Dick Lukkien's mannen herpakken zich in thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven

Na een serie van wedstrijden die niet gewonnen werden moesten de mannen van Dick Lukkien op een kille en winderige vrijdagavond aantreden in eigen huis tegen FC Eindhoven. Bij de gasten uit Eindhoven stonden twee spelers die in de jeugdopleiding van FC Groningen hebben gespeeld nl. Luuk Wouters en Ozan Kökçü. Voor en tijdens de wedstrijd werden de spelers getrakteerd op diverse hagelbuien maar dat mocht de dadendrang van de thuisploeg niet deren want vanaf seconde één namen ze het initiatief. Binnen een minuut krijgt Wouter Prins, na een voorzet van Jorg Schreuders, al de mogelijkheid om FC Groningen op voorsprong te schieten maar zijn verkeerde been liet hem in de steek. Een aantal minuten later kreeg Jorg Schreuders een goede schietkans maar zijn inzet was een prooi voor doelman Jorn Brondeel. Een hoekschop hield de thuisploeg er aan over. Vanuit die hoekschop komt FC Groningen verdiend op voorsprong als Marvin Peersman met een prachtig hakje de bal geeft op Thom van Bergen aan de rechterkant en die geeft de bal laag voor en Radino Balker schiet de 1-0 tegen de touwen. Daarna is het of de voorsprong de thuisploeg verlamde want het energieke van de eerste twintig minuten was weg, FC Eindhoven dat voor de goal met vijf man op lijn verdedigde durfde er wat meer uit te komen maar tot echte kansen kwamen ze niet. Toch kwamen de Eindhovenaren op gelijke hoogte als FC Groningen de bal niet goed weg werkt voor hun eigen zestien meter en Jasper Dahlhaus kan schieten en via het been van Radinio Balker vliegt de bal binnen, 1-1. Hidde Jurjus die tot dan toe geen bal op doel had gehad was kansloos. Deze 1-1 was ook de ruststand.

In de 60ste minuut moest FC Eindhoven, dat tot dan toe meer initiatief nam, met tien man verder als aanvoerder Mawouna Amevour zich vergrijpt aan de doorgebroken Romano Postema en met rood mag gaan douchen. Met deze man meer situatie gaf de thuisploeg nog eens extra gas om de drie broodnodige punten te halen en dat met behulp van de geweldige Noodtribune die weer massaal achter de ploeg gingen staan. Kansen voor o.a. Romano Postema, Johan Hove en Jorg Schreuders gingen er niet in door toedoen van de Eindhoven goalie. In de 78ste minuut had FC Groningen weer pech als Radinio Balker uit een hoekschop de bal op de paal kopt. Dot was de twaalfde keer dit seizoen dat FC Groningen de paal of lat raakte. Tien minuten voor het einde kreeg FC Groningen loon naar werken als Laros Duarte van een meter of achttien uithaalt en de bal laag in de hoek gaat. 2-1. FC Groningen ging nog op zoek naar een derde treffer maar zo ver kwam het niet en bleef het bij deze dik verdiende 2-1 winst.

FC Groningen: Hidde Jurjus, Marco Rente, Radinio Balker, Marvin Peersman, Wouter Prins, Joey Pelupessy (Laros Duarte),  Johan Hove, Jorg Schreuders, Luciano Valente (Leandro Bacuna), Thom van Bergen, Romano Postema (Kevin van Veen)

FC Eindhoven: Jorn Brondeel, Mawouna Amevor, Farouq Limouri, Luuk Wouters, Justin Ogenia (Tom Sas), Dyon Dorenbosch, Sven Simons, Jasper Dahlhaus, Ozan Kökçü, Evan Rottier, David Garden (Rodrigo Rêgo)

Scheidsrechter: Erwin Blank

Gele kaart(en) FC Groningen: Wouter Prins, Marco Rente

Gele kaart(en) FC Eindhoven: Sven Simons, Jasper Dahlhaus

Rode kaart FC Eindhoven: Mawouna Amevour