Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Doelpuntenregen in Veelerveen

Een oefenwedstrijd tegen een amateurclub is altijd leuk voor de fans van een professionele voetbalclub als FC Groningen en uiteraard voor de mensen van de amateurclub. Vanavond streek men neer op het sportpark in Veelerveen om tegen de plaatselijke SC Veelerveen te spelen.
Vele fans waren al op tijd afgereisd naar het sportpark maar de hekken gingen pas om 18.00 uur open en dat werd niet door iedereen gewaardeerd. Ook het horecaplein en dan met name de eettent ging veel te laat open. Een goed leermoment voor de organisatie. Verder was het een geslaagde avond met a 2000 toeschouwers en sfeervol was het.

Materiaalman van FC Groningen Bert de Voogd mocht de aftrap nemen want hij speelde ook voor FC Groningen maar stond ook jaren onder de lat bij SC Veelerveen.

De spelers van FC Groningen deerde dit niet. In de eerste helft zagen we de volgende elf namen binnen de lijnen:
Michael Verrips, Neraysho Kasanwirjo, Wessel Dammers, Marin Sverko, Tomas Suslov, Joey Pelupessy, Ramon Pascal Lundqvist, Daleho Irandust, Ragnar Oratmangoen, Jørgen Strand Larsen, Patrick Joosten.

Opvallende rol in het team de positie van Tomas Suslov. Hij speelde op de linksback positie en vanavond had hij daar geen moeite mee. Hij heeft natuurlijk een goede duelkracht en een goed schot in de benen en nu moeten we kijken hoe hij het doet met een sterke tegenstander, dat met name in verdedigend opzicht. In de eerste helft scoorde 7x en de doelpunten kwamen van Ragnar Oratmangoen 2x, Tomas Suslov 2x, Jørgen Strand Larsen 3x.

Net als in de voorgaande oefenwedstrijden wisselde Frank Wormuth zijn gehele elftal en zagen we in de tweede helft het volgende team:
Jan de Boer, Damil Dankerlui, Mike te Wierik, Radinio Balker, Yahya Kalley, Laros Duarte, Emanuel Matuta, Luiano Valente, Cyril Ngonge, Romano Postema, Paulos Abraham.

Michael de Leeuw, Liam van Gelderen en Daniel van Kaam maakten geen minuten vanavond net als de nog geblesseerde Peter Leeuwenburgh.


Paulos Abraham, Romano Postema en Luiano Valentne maakten de 10 doelpunten vol.  Een vermelding waard is het spel van Luciano Valante, die ontwikkelt zich prima zeg. Wij zijn er van overtuigd dat hij dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal gaat maken.
Cyriel Ngonge scoorde daarna twee keer achter elkaar en beide keren uit een penalty. Via Damil Dankerlui en een magnifieke goal van Paulos Abraham en een derde penalty van Cyriel Ngonge stond er 0-15 op het scorebord na 90 minuten.

Zaterdag a.s. gaat het verder en oefent men in het Duitse Osnabrück tegen de plaatselijke VFL en zondag in Rolde tegen FC Emmen.


 

 


Foto's bij Doelpuntenregen in Veelerveen