Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Dordrecht ontneemt Groningen de overwinning met late gelijkmaker, spanning blijft tot het einde!

Na de winst in de KNVB beker van afgelopen woensdag wachtte voor FC Groningen vanmiddag in het eigen Euroborg het prima presterende FC Dordrecht. De gasten uit Dordrecht draaien ieder jaar onderin de KKD maar dat is dit jaar anders, de ploeg heeft zelfs tot dusverre de meeste goals gescoord. FC Groningen startte met vijf eigen opgeleide spelers in de basiself tegen FC Dordrecht. Captain Leandro Bacuna was afwezig, waardoor Marco Rente zondagmiddag de aanvoerdersband om de arm had.

Vanaf minuut nam de thuisploeg het heft in handen in de wedstrijd maar in de 9e minuut kwamen “De Schapenkoppen” op voorsprong als Hidde Jurjus een schot van buiten het strafschopgebied nog keren kan met zijn voeten, maar was kansloos toen de rebound voor de voeten van Rene Kriwak viel 0-1. Een minuut later staat het alweer gelijk als Romano Postema bij de eerste paal een corner van Johan Hove verlengt en de bal valt binnen, 1-1.

FC Groningen nam het initiatief in de wedstrijd en speelde met veel strijd en passie en kreeg mogelijkheden om tot scoren te komen en de thuisploeg zette veel druk op de tegenstander. Hieruit ontstonden schietkansen voor Luciano Valente en Joey Pelupessy. Middenvelder Johan Hove schoot een vrije trap hard op het doel waarbij keeper Luca Plogmann een rebound moest laten, maar er geen Groninger op de plek stond waar de bal terecht kwam.

In het tweede bedrijf speelde FC Groningen weer vol op de aanval en creëerde het diverse mogelijkheden. Telkens zat er een Dordts been tussen of redde keeper Plogmann. De keeper werd aan het werk gezet door Luciano Valente en Jorg Schreuders. Hove schoot na een uur spelen vanuit de tweede lijn op de lat. Doelpuntenmaker Postema kreeg de volgende kans voor de FC. De spits veroverde de bal na hard werken met een tackle bij de zijlijn, snelde op de verdediging af het strafschopgebied in en schoot in de korte hoek.

Het harde werken van de Trots van het Noorden werd twintig minuten voor tijd beloond. Een hoekschop van Wouter Prins schoot door tot bij de tweede paal waar Marvin Peersman kon scoren, 2-1.

Het moment nadat een moegestreden Thom van Bergen een groot applaus ontving en werd vervangen door Isak Määttä viel een bal over de Groningse verdediging heen. Jari Schuurman benutte een spaarzame mogelijkheid nadat Marvin Peersman in de fout ging en het stond tegen de verhouding in 2-2. Spits Kevin van Veen kwam met nog tien minuten op de klok voor Valente om toch de drie punten in Euroborg te houden. De invaller kreeg aan het begin van vier

minuten blessuretijd een grote kans. Van Veen dribbelde richting doel vanaf de linkerkant, zocht de verre hoek, maar Plogmann stond weer in de weg. De keeper pakte het schot met één hand. Hierdoor bleef het in Euroborg gelijk, 2-2 en daarmee kreeg de thuisploeg te min.

FC Groningen: Hidde Jurjus, Marco Rente, Radinio Balker, Marvin Peersman, Wouter Prins, Joey Pelupessy, Johan Hove, Jorg Schreuders, Thom van Bergen (Isac Määtä), Luciano Valente (Kevin van Veen), Romano Postema FC Dordrecht: Luca Plogman, Ilias Bronkhorst (Elso Brito), Antef Tsoungui, Jop van den Avert, John Hilton (Abdallah Aberkane), Rocco Robert Shein (Tim Receveur), Jari Schuurman, Adrian Segecić (Malhory Noc), Mathias Suray, Ilias Sebaoui, René Kriwak Scheidsrechter: Alex Bos Gele kaart(en) FC Groningen: Marco Rente, Kevin van Veen Gele kaart(en) FC Dordrecht: Jari Schuurman, Abdallah Aberkane, René Kriwak

Balbezit: 55% - 45%

Schoten op doel: 8-4

Schoten naast doel: 5-3

Hoekschoppen: 9-1

Buitenspel: 2-1

Overtredingen: 14-14