Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Edwin Bolt " FC Groningen wordt emotieloos en zakelijk geleid".

Edwin Bolt, de teammanager van FC Groningen die na achttien jaar trouwe dienst moet vertrekken bij de club, stelt dat de Trots van het Noorden nu 'emotieloos en zakelijk' wordt geleid. Daar zet hij zijn vraagtekens bij. Daar denken veel meer mensen net zo over. De benaming volksclub komt steeds verder bij FC Groningen vandaan te staan.

Bolt wilde graag langer doorgaan bij Groningen, maar kwam niet tot overeenkomst met de clubleiding. Zij wilden niet akkoord gaan met een verzoek van de teammanager om in de voorbereiding één week met zijn kinderen door te kunnen brengen. "Ze willen de nieuwe staf de hele voorbereiding bij elkaar houden, zo werd mij te verstaan gegeven", zegt hij. "Daar paste geen week vakantie voor de kinderen in. Maar het lijkt me toch logisch? Het zijn mijn kinderen. Natuurlijk kies ik voor hen."

Het is een persoonlijk voorbeeld van iets wat volgens Bolt al langer sluimert. De club wordt volgens hem te zakelijk geleid. "Ik werk zes dagen in de week, week in, week uit en ik ben lang niet de enige binnen de staf die dat doet. Toch voel ik weinig waardering voor de voetbaltak vanuit de directie. Dat begon me meer en meer tegen de borst te stuiten. Ook hoe er wordt omgegaan met mensen, zoals met Paul Matthijs die moest vertrekken. Ik ben iemand die het hart op de tong heeft liggen. Ik houd me niet stil, maar mensen met een mening worden lastig gevonden."

Het vertrek van Bolt en de door hem aangehaalde Matthijs zijn niet de enige voorbeelden van de onrust bij Groningen. Ook Bart van Hintum liet na het bekend maken van zijn aanstaande vertrek weten het niet eens te zijn met het beleid dat gevoerd wordt bij de Trots van het Noorden en hoofdtrainer Danny Buijs kon het op werkgebied niet goed vinden met technisch directeur Mark-Jan Fledderus. Volgend seizoen zwaait Frank Wormuth de scepter in de Euroborg.