FC Groningen - PSV

Na de 3-0 winst in Dordrecht hadden de mannen van Frank Wormuth een beetje vertrouwen getankt was de vraag vanmiddag als titelkandidaat PSV op bezoek komt in Euroborg. Met een debuterende basisdebutant, keeper Jan de Boer,  in de gelederen trad de FC vanmiddag aan. Het werd een wedstrijd waar men nog lang over na zal praten want een waar spektakelstuk werd het. Voor ruim 21 duizend supporters waaronder een vol uitvak mocht Dennis Higler de wedstrijd in goede banen leiden.

Screenshot_20221023-211036_Twitter  Screenshot_20221023-210903_Twitter

PSV begon goed aan de wedstrijd en drukte de FC terug op eigen helft maar echt heel veel kansen konden de mannen van Ruud van Nistelrooij bij elkaar spelen. Guus Til was er dicht bij maar hij schoot in heel kansrijke positie over en een kopbal van dezelfde Guus Til werd op geweldige wijze gepakt door Jan de Boer. Even later moest de doelman een terugspeelbal van Radinio Balker onschadelijk maken en dat deed hij prima. Kansen kon FC Groningen niet creëren alleen twee keer een schot van afstand van Luciano Valente waren de enigste wapenfeiten. PSV voetbalde gemakkelijker als de thuisploeg.

Tot minuut 39 was PSV heer en meester als dan Armando Obispo in de fout gaat en Cyriel Ngonge hem de bal ontfutselt en schiet maar Walter Benitez kan redden maar kan de bal niet klemmen en uit de rebound is het Ricardo Pepi die de 1-0 in het legen doel schiet. De eerste echte aanval van de thuisploeg en die was direct raak. Daarna een VAR moment want het leek of Phillip Max de bal op de hand kreeg maar de VAR vond het geen strafschop. Niet veel later kreeg de thuisploeg een corner die werd genomen door Laros Duarte en het was Radinio Balker die voor zijn man kwam en de bal in de verre hoek kopte, 2-0.
Drie minuten later werd bijna iedereen, behalve het uitvak, gek als Cyriel Ngonge ineens uithaalt van een meter of 17 en zijn schot vloog in de onderhoek en zo stond het maar zo in een tijd van zes minuten 3-0. Wat een weelde. Er kwamen dan drie minuten extra tijd bij en in de derde minuut daarvan deed Ibrahim Sangaré met een kopbal na een vrije trap nog iets terug en zo gingen beide ploegen met de 3-1 voorsprong voor FC Groningen de rust in. Jammer voor de thuisploeg dat de treffer nog net voor rust viel want nu had PSV nog het gevoel dat ze nog meededen.

Screenshot_20221023-211125_Twitter

Bij het begin van de tweede helft kwam bij PSV Noni Madueke in de ploeg voor Anwar el Ghazi. FC Groningen werd dan ook direct terug gedrongen op eigen helft en PSV gaf vol gas. Cody Gakpo was dicht bij de tweede treffer als hij op de lat kopt en tot twee keer toe werd een rebound door Groningse benen weg gewerkt. Inmiddels was ook Luuk de Jong bij PSV binnen de lijnen gekomen voor Joey Veerman en ook de Jong kopte nog eens op de lat en kreeg een goede schietkans maar weer was Jan de Boer een sta in de weg. Bij FC Groningen waren Joey Pelupessy en Ragnar Oratmangoen in de ploeg gekomen voor de wederom heel zwak spelende Paulos Abraham en Luciano Valante. FC Groningen probeerde vanuit de omschakeling wel te blijven voetballen en kwamen er soms dreigend uit. Cyriel Ngone schoot nog eens naast en ook Florian Krüger kreeg een goede schietkans maar hij raakte de bal verkeerd en even later werd hij op het laatste moment door de verdediging afgestopt als hij alleen op Walter Benitez afgaat. Damil Dankerlui en Ramon Pascal Lunndqvist zijn inmiddels ook ingevallen voor Florian Krüger en Cyriel Ngonge.

Ongeveer een kwartier voor tijd doet Guus Til dan wat terug als hij de bal binnenkopt en dan wordt het nog heel spannend, 3-2.
Damil Dankerlui was heel dicht bij de verlossende vierde goal als hij een voorzet van Ragnar Oratmangoen binnen kan schieten maar hij schiet tegen de keeper op en even later was het Neraysho Kasanwirjo de bal van de doellijn kopt en zo de gelijkmaker voorkomt. Wat een actie van Kasanwirjo.
Scheidsrechter Dennis Higler had nog zes minuten extra tijd in petto en in de 3e minuut van die extra tijd was het Damil Dankerlui die Joey Pelupessy bediende em die schoot hard en hoog de verlossende 4-2 binnen en toen ontplofte de Euroborg helemaal. Ruim 90 minuten stond het stadion achter het team en ze werden beloond. Na de goal was de wedstrijd beslist want PSV kon in de resterende minuten niets meer terug doen en zo werd de wedstrijd met 4-2 een prooi voor de trots van het noorden.