Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Erwin Koeman stopt in Israël en kondigt einde trainerscarrière aan

Erwin Koeman heeft een punt gezet achter zijn trainersloopbaan. De zestigjarige oefenmeester is vanwege persoonlijke redenen opgestapt als trainer van Beitar Jeruzalem en kondigt op de website van de club uit Israël aan dat het zijn laatste klus was.

Koeman was pas sinds de zomer actief bij Beitar Jeruzalem en na een lang gesprek met voorzitter Eli Ohana heeft hij besloten om te stoppen. 'Ik wilde graag door, maar dat gaat niet vanwege persoonlijke omstandigheden', vertelt Koeman op de website van de Israëlische club. 'De tijd is gekomen om te stoppen als trainer.'

Waarom Koeman precies stopt als trainer, is niet bekend. De broer van Ronald Koeman werd in de zomer van 2020 geopereerd aan zijn hart. 'De voorzitter heeft mijn beslissing geaccepteerd. Toen ik bij deze club arriveerde, werd ik er meteen verliefd op. De mensen die hier werken, hebben het beste met de club voor. Ik zal altijd fan blijven van deze club en jullie verdienen het beste.'

Voorzitter Ohana is vol lof over Koeman. De twee speelden in de jaren tachtig samen bij KV Mechelen, dat toen gouden tijden beleefde. 'We willen hem uit de grond van ons hart bedanken voor zijn persoonlijkheid, professionaliteit en bijdrage aan onze club. We voelden allemaal een connectie met hem. We respecteren zijn beslissing en wensen hem een goede gezondheid toe in de toekomst.' Het is de laatste tijd onrustig bij Beitar Jeruzalem, waar eigenaar Moshe Hogeg onlangs werd gearresteerd op verdenking van onder andere fraude en oplichting.

Koeman was voor het avontuur in Israël actief als bondscoach van Oman. De jaren ervoor werkte hij bij Southampton en Everton als assistent van zijn broer Ronald en bij Fenerbahçe als rechterhand van Phillip Cocu. Na diens ontslag was de Europees Kampioen van 1988 ook even interim-coach bij de Turkse topclub. Verder werkte Koeman ook voor RKC Waalwijk, Feyenoord, Hongarije, FC Utrecht en FC Eindhoven.

DE TRAINERSCARRIÈRE VAN ERWIN KOEMAN:

Club/land Periode
PSV (assistent) 2001-2004
RKC Waalwijk 2004-2005
Feyenoord 2005-2007
Hongarije 2008-2010
FC Utrecht 2011
FC Eindhoven 2012
RKC Waalwijk 2012-2014
Southampton (assistent) 2014-2016
Everton (assistent) 2016-2017
Fenerbahçe (assistent en interim) 2018
Oman 2019
Beitar Jeruzalem 2021