Nieuws

Ex FC Groningen spits Alexander Sorloth krijgt ruim 3 miljoen reacties op zijn Instagram

Alexander Sørloth, die in het verleden actief was bij FC Groningen, heeft de fans van Trabzonspor opgeroepen om hem met rust te laten. De Noorse spits werd recent in verband gebracht met een terugkeer naar de Turkse club, waarna hij ruim drie miljoen reacties op een Instagram-post ontving.

Sørloth was tot een jaar geleden op huurbasis actief bij Trabzonspor. In dat seizoen was hij goed voor 24 competitietreffers. De voorzitter van Trabzonspor vertelde onlangs dat hij de 25-jarige aanvaller graag wil terughalen naar Turkije. Dat zorgde voor enthousiasme onder de fans van de club: onder de meest recente Instagram-post van Sørloth werden ruim drie miljoen reacties geplaatst. De 31-voudig international werd massaal opgeroepen om terug te keren naar zijn oude werkgever.

Normaliter krijgt Sørloth rond de tweeduizend reacties onder zijn Instagram-berichten. De speler van RB Leipzig laat op Twitter weten dat hij ook gebeld is en via privéberichten werd benaderd door Trabzonspor-fans.

Daar heeft Sørloth nu genoeg van, laat hij weten in een Tweet die inmiddels verwijderd is. 'Hey Trabzonspor-fans, ik waardeer jullie liefde en steun, maar stop alsjeblieft met mij bellen en berichten naar mij sturen', schrijft hij. 'Het maakt mijn leven erg stressvol. Genoeg is genoeg.'

Sørloth heeft een teleurstellend seizoen achter de rug bij Leipzig. In competitieverband was hij goed voor vijf doelpunten en twee assists in 29 wedstrijden. Momenteel bereidt Sørloth zich voor op het EK met Noorwegen.