FC Groningen begint het jaar 2022 met een nederlaag tegen PSV.

FC Groningen begint het jaar 2022 direct met een zware wedstrijd want de koploper uit de eredivisie tot dan toe PSV is te gast in een helaas nog leeg Euroborg. Kan de ploeg van Danny Buijs direct voor een stunt zorgen of zullen de gasten hun koppositie kunnen verdedigen. Daleho Irandust is helaas weer geblesseerd geraakt en zal daarom ontbreken en zal nieuwe aanwinst Melayro Bogarde vandaag al minuten gaan maken.

Opstelling FC Groningen:

Peter Leeuwenburgh

Damil Dankerlui, Mike te Wierik, Bart van Hintum, Bjorn Meijer

Laros Duarte, Daniel van Kaam

Cyril Ngonge, Michael de Leeuw, Tomas Suslov

Jørgen Strand Larsen

Bank: Jan Hoekstra, Jan de Boer, Wessel Dammers, Yahya Kalley, Melayro Bogarde, Paulos Abraham, Marin Šverko, Roman Postema

Opstelling PSV:

Joël Drommel

Jordan Teze, Armando Obispo, Olivier Boscagli, Mauro jr

Érick Gutiérrez, Mario Götze, Marco van Ginkel

Ritsu Doan, Maxi Romero, Cody Gakpo

Bank: Yvon Mvogo, Vincent Müller, Bruma, Joey Veerman, Phillipp Mwene, Phillip Max, Yorbe Vertessen, Richard Ledezma, Fode Fofana, Jenson Seelt

Bas Nijhuis mag de wedstrijd in goede banen lijden vanmiddag.  In de 4e minuut de eerste gevaarlijke aanval van de gasten als Mario Götze de bal voorgeeft vanaf rechts en Gody Gakpo met een soort van halve omhaal de bal over schiet voordat Damil Dankerlui iets kan doen.

In de 10e minuut is het al raak als er verdedigend bij FC Groningen iets goed mis gaat als Mauro jr de bal aan de linkerkant krijgt aangespeeld en Cyril Ngonge loopt met hem en ook Damil Dankerlui gaat richting Mauro jr maar laat daarbij zijn tegenstander Cody Gakpo geheel vrij en speelt de bal door de benen van Mike te Wierik op de bij Bjorn Meijer weglopende en inkomende Mario Götze en die kan op een paar meter afstand de 0-1 binnen tikken.

De eerste 20 minuten waren duidelijk voor PSV maar na die 20 minuten probeert FC Groningen ook meer en meer mee te voetballen en zijn ze vaker op de helft van PSV te vinden zonder echte kansen te creëren. De enigste wapenfeit was in de 25ste minuut een schot van afstand van Laros Duarte die een paar meter naast ging. Verder gebeurde er niet veel in een slechte eerste helft, op een schotje naast van Ritsu Doan, en heeft PSV zoals verwacht veelvuldig de bal maar creëert het niet veel meer en FC Groningen zet er helemaal niets tegen over. Geen enkel schot op doel komt er van Groningse zijde en als je een wedstrijd wilt winnen zal toch meer moeten zijn, In de laatste minuut krijgt wederom Ritsu Doan nog een kans om te schieten maar Peter Leeuwenburg is paraat en pakt het schot. Zo blijft het 0-1 bij rust.

Twee ongewijzigde teams betraden na de rust het speelveld. In de 48ste minuut geeft Bas Nijhuis een gele kaart aan Jordan Teze voor het vasthouden van Michael de Leeuw. Een vrije trap is dan het gevolg van een meter of 18 en het is Laros Duarte die de bal op de lat schiet. In de rebound kan de bal ook niet door een Groninger binnen gewerkt worden. Dat was pech voor de thuisclub.

FC Groningen zet wat hoger druk in het begin van de 2e helft en daardoor komen ze wat beter in de wedstrijd.

In de 63ste minuut een aantal wissels bij beide ploegen en bij PSV komen Joey Veerman, Bruma en Yorbe Vertessen voor Ritsu Doan, Marco van Ginkel en Maxi Romero want de trainer van PSV wil mensen sparen volgens commentator Leo Driessen voor de belangrijke wedstrijd van donderdag a.s. in het bekertoernooi tegen ……………Telstar.

Bij FC Groningen komen Roman Postema en Paulos Abraham voor Daniel van Kaam en Cyril Ngonge. Nieuw aanvallend elan voor de Groningers want na het goede begin van de 2e helft zakte de aanvalsdrang van de thuisclub een beetje weg. Zolang de marge maar 1 goal blijft is er nog van alles mogelijk.

In de 77e ste minuut zien we dan het debuut voor Melayro Bogarde voor FC Groningen als hij Bjorn Meijer vervangt. Tevens komt Marin Šverko in de ploeg voor Michael de Leeuw. Een paar minuten later komt ook Wessel Dammers nog in de ploeg voor Tomas Suslov. Volgens Leo Driessen een aanvallende wissel van Danny Buijs?????

FC Groningen probeert het echt nog om de gelijkmaker te forceren alleen echt grote kansen krijgt men nog niet en dan is het PSV dat dan in de tegenaanval een kans krijgt in de 87ste minuut als Joey Veerman op kan stomen en dan de bal op Bruma speelt maar die schiet hoog over.

In de 89ste minuut is het Jørgen Strand Larsen die een kans krijgt als hij de bal in de 16 aangespeeld krijgt en hem op de borst aanneemt alleen hij kan niet goed uithalen waardoor PSV de bal kan wegwerken. Er komen dan 5 minuten extra tijd bij. PSV wisselt dan nog een keer en brengt Phillip Max voor Mauro jr en Phillipp Mwene voor Mario Götze. Helpen doet het niet weer want gescoord wordt er niet meer en zo begint FC Groningen het jaar 2022 met een nederlaag.