FC Groningen behaalt moeizame overwinning in het Bekertoernooi

FC Groningen heeft zich geplaatst na een moeizame 0-1 overwinning op Rijnsburgse Boys op woensdagavond. De score bij rust was 0-0 op Sportpark Middelmors, met het doelpunt van FC Groningen gescoord door Marvin Peersman.

De hoofdcoach van FC Groningen, Dick Lukkien, kon de wedstrijd in Rijnsburg niet bijwonen vanwege kaakklachten die verergerden tot het punt waarop hij onmiddellijk medische hulp nodig had. Hierdoor moest hij zijn coachingstaken overdragen aan assistent-coach Marcel Groninger. Voordat hij naar Rijnsburg vertrok, had Lukkien echter samen met zijn staf de team line-up samengesteld. Behalve Thijmen Blokzijl en Laros Duarte was ook Marcos Rente onbeschikbaar op de wedstrijddag. Hij werd vervangen door Liam van Gelderen op de rechtsback positie. Ook werd de voorkeur gegeven aan Luciano Valente boven Isak Määttä op de linkerflank. Romano Postema en Thom van Bergen werden geselecteerd als aanvallers.

De Groningers speelden niet goed, waren niet overtuigend in de duels en speelde in een laag tempo. FC Groningen had moeite om het eerste half uur kansen te creëren tegen de amateurs van Rijnsburg. Rijnsburgse Boys speelde verdedigend en gokte op de counter.

In de tweede helft werd de beslissende score gegeven door Marvin Peersman, die een hoekschop binnenkopte 20 minuten voor het einde van de wedstrijd. FC Groningen had vervolgens kansen om de voorsprong te vergroten, maar het bleef bij 0-1. In de laatste minuut kreeg Rijnsburgse Boys nog één grote kans op de gelijkmaker, maar keeper Jurjus stond in de weg.