Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen blameert zich in KNVB bekertoernooi

Vanavond kon FC Groningen een beetje eerherstel halen n.a.v. de nederlaag tegen Excelsior afgelopen zondag als de nummer 7 van de 2e Divisie Spakenburg op bezoek kwam in Euroborg. Het werd een enorme blamage voor FC Groningen want de amateurs gingen met een 2-3 zege terug naar Spakenburg.

De FC kwam tegen Tweede Divisionist SV Spakenburg voor rust niet aan het voetballen en kreeg daardoor geen kansen om gevaar te stichten. De gasten uit Spakenburg kwamen na 10 minuten spelen op voorsprong. Youri Koelewijn leek aan te leggen voor een voorzet, maar zijn bal stuiterde bij de tweede paal in de verre hoek achter doelman Michael Verrips, die zich helemaal verkeek op de bal.

Na een half uur spelen kregen de Spakenburgers een strafschop nadat Nick Verhagen in de rug werd gelopen door Thom van Bergen en scheidsrechter Danny Makkelie naar de stip wees. Aanvoerder Floris van der Linden schoot onberispelijk raak, 0-2. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft zagen de 8.356 supporters in Euroborg dat er meer energie zat in het team van de FC dan voor rust. De thuisploeg kreeg een aantal hoekschoppen en kwam aan de rechterkant enkele keren door via invaller Damil Dankerlui. Maar het was Spakenburg dat de voorsprong verder uitbreidde. Via een counter kwam de uitploeg in het strafschopgebied en werd de spits neergelegd door invaller Radinio Balker. Er werd nog getwijfeld of de overtreding binnen of buiten de zestien meter was maar zie de foto’s en oordeel zelf. Makkelie wees wel voor de tweede keer naar de stip en wederom schoot Van der Linden raak, 0-3.

Helaas moest de wedstrijd ook even stil gelegd worden omdat een onverlaat iets tegen het hoofd van een Spakenburg speler gooide. Sorry maar dit zijn idioten die niet bij een voetbalwedstrijd horen.

FC Groningen kwam door twee goals van Dankerlui in minuut 77 en 84 terug in het duel. De ploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel niet waardoor de bekeravond tegen SV Spakenburg eindigde in een absolute deceptie. Aanstaande zondag speelt FC Groningen om 16.45 uur thuis tegen Feyenoord.