FC Groningen blameert zich in Nijmegen

Na de prima winst op AZ en de bekerwinst op Helmond Sport ging FC Groningen vol vertrouwen naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen NEC.

FC Groningen begon vandaag met deze elf:

Peter Leeuwenburgh

Damil Dankerlui, Wessel Dammers, Neraysho Kasanwirjo, Bart van Hintum, Mo el Hankouri

Tomas Sulsov, Laros Duarte

Cyril Ngonge, Michael de Leeuw, Paulos Abraham

Wissels : Jan Hpekstra, Jan de Boer, Daleho Irandust, Jørgen Strand Larsen, Patrick Joosten, Yahya Kalley, Marin Sverko, Romano Postema, Bjorn Meijer, Daniel van Kaam

NEC begon met deze elf:

Mattijs Branderhorst

Bart van Rooij, Cas Odenthal, Ivan Marquez, Souffian el Karouani

Lasse Schöne, Jordy Bruijn, Edgar Barreto

Elayis Tavsan, Ali Akman, Jonathan Okita

Wissels : Danny Vukovic, Robin Roefs, Ilias Bronkhorst, Rodrigo Guth, Calvin Verdonk, Magnus Mattsson, Javier Vet, Thomas Beekman, Dirk Proper.

In een leeg Goffertstadion mochten beide ploegen er proberen een leuke wedstrijd van te maken. Vele Nijmeegse fans konden door de hekken een glimp van de wedstrijd opvangen en men had op 3 plaatsten grote schermen opgehangen waar de fans konden kijken.

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van Nijmeegse kant als Jordy Bruijn een scherpe voorzet geeft maar die gaat aan alles en iedereen voorbij. Een paar minuten later krijgt Jonathan Okita een schietkans maar deze bal is een makkelijke prooi voor de Groningse goalie. NEC Begint veel beter aan de wedstrijd dan de slappe Groningers en aanvoerder Edgar Barreto krult in de 9e minuut een schot net voorlangs. De supporters van NEC laten zich buiten het stadion duidelijk horen.

In de 23ste minuut krijgt Jordy Bruijn weer een schietkans maar de bal komt recht op Peter Leeuwenburgh af en is dus een makkelijke prooi. Een zestal minuten later moet Neraysho Kasanwirjo redding brengen op een inzet van wederom Jordi Bruijn. Een minuut later schiet Souffian el Karouani maar Peter Leeuwenburgh kan redding brengen, al is het moeizaam. FC Groningen heeft tot dan toe helemaal niets laten zien en spelen een barslechte wedstrijd. In de 39ste minuut moet Bart van Hintum met een blessure het veld verlaten en komt Marin Sverko in de ploeg.

Kansen van Ali Akman, Elayis Tavsan en weer Jordy Bruijn treffen geen doel maar in de laatste minuut van de eerste helft helpen de Groningers NEC even als Mo el Hankouri bijna vanaf de middenlijn de bal terugspeelt op Peter Leeuwenburgh en Ali Akman ziet wel heil in de bal en komt bijna gelijkertijd met Peter Leeuwenburgh bij de bal en als dan de keeper finaal over de bal schiet is het voor de NEC spits een koud kunstje om de 1-0 binnen te tikken. Wat een fout van de Groningse captain en keeper. Met deze stand gaan beide ploegen dan rusten.

FC Groningen wisselt direct en komt Daleho Irandust in de ploeg voor Neraysho Kasanwirjo. Een aanvallende wissel dus van Danny Buijs. FC Groningen begint beter aan de 2e helft en het eerste dreigende moment is voor de FC als Daleho Irandust een lage voorzet geeft die niet binnen gelopen kan worden en direct daarna schiet Tomas Suslov in de handen van de NEC keeper. Een aantal minuten later krijgt Mo el Hankouri zijn fout goed maken als hij een lage voorzet van Tomas Suslov kan binnen lopen maar hij raakt de bal helemaal verkeerd.

In de 55ste minuut krijgt NEC een ingooi die men snel neemt en Jonathan Okita kan doorlopen en schieten en Leeuwenburgh brengt nog redding maar is in de rebound van Elayis Tavsan kansloos en staat het 2-0. FC Groningen speelt dan beter maar komt toch op een grotere achterstand. Cyril Ngonge krijgt dan in de 70ste minuut een gele kaart als hij met zijn elleboog Ivan Marquez vol in het gezicht raakt. In de 73ste minuut wisselt Danny Buijs 3x en komen Romano Postema,  Jørgen Strand Larsen en Patrck Joosten in het veld voor Mo el Hankouri, Paulos Abraham en Michael de Leeuw. Een paar minuten later brengt NEC Javier Vet voor Jordi Bruijn.

In de 81ste minuut krijgt Wessel Dammers een gele kaart als hij gedold wordt door Mattsson en daar een overtreding bij maakt. NEC wisselt in de 83ste minuut en brengt Calvin Verdonk voor doelpuntmaker Elayis Tavsan.

In de extra tijd komt NEC op een 3-0 voorsprong als Calvin Verdonk een sprint maakt via de linkerkant en de bal voorgeeft en Jonathan Nikita de bal via de kont van Marin Sverko binnenschiet. Dat is tevens de eindstand en deze wedstrijd is een afgang geworden voor FC Groningen. Snel vergeten deze wedstrijd en op naar de volgende. Volgende week zondag is om 12.15 RKC Waalwijk de tegenstander en krijgt dus Arjen Robben een groots afscheid. Laten we hopen dat de FC dan wel beter speelt en hem een waardig afscheid geeft.