Na de oorwassing in Bremen van gisteren moest FC Groningen vandaag aantreden in Lohne tegen de plaatselijke TuS Blau Weiβ Lohne, uitkomend op het vierde hoogste niveau in Duitsland. Aangezien er twee plaatsen in Duitsland zijn met de naam Lohne waren er supporters die naar de verkeerde Lohne waren gereisd en helaas daar was geen wedstrijd. Nu waren er ongeveer 23 fans afgereisd naar de goede Lohne. FC Groningen speelde vandaag voor het eerst in het nieuwe uittenue.

Frank Wormuth begon vandaag met in de basis die gisteren in de tweede helft ingevallen zijn. Zie de lijst in het fotoalbum.

FC Groningen won van de Duitse ploeg uit de Regionalliga Nord met 1-3. De ruststand in het Heinz-Dettmer Stadion was 0-1. Voor de manschappen van hoofdtrainer Frank Wormuth scoorden Michael de Leeuw en Cyril Ngonge (2x).

Net bals gisteren begon FC Groningen de wedstrijd goed en binnen 10 minuten was het raak als Michael de Leeuw de bal heel gemakkelijk kan binnen werken na een goede voorzet vanaf links van Daleho Irandust. Eén van de weinig goede ballen die Irandust heeft gegeven vandaag trouwens. Kansen werden er genoeg gecreëerd in de eerste helft maar gescoord werd er niet meer. De thuisploeg had helemaal niets te vertellen in de eerste helft.

De thuisploeg kwam veel beter uit de kleedkamer dan de Groningers en binnen 10 minuten stond het weer gelijk als Sandro Heskamp vrijgespeeld wordt en uithaalt en de bal vliegt binnen. Peter Leeuwenburgh staat er bij en kijkt er na en doet helemaal niets. Niet te zeggen dat hij de bal kon stoppen maar een reactie was wenselijk geweest. Even later een voorzet van de linkerkant van Lohne en dan gaat de Groningse goalie finaal aan de bal voorbij. Het zal raar gaan als Michael Verrips niet de eerste keeper van de FC gaat worden.

FC Groningen pakt dan de draad weer op en is weer veel beter als de thuisploeg maar tot echt veel kansen komt men niet. Een kwartier voor het einde komen er een aantal verse krachten in de ploeg bij de FC en heel snel staat het dan 1-3 als eerst Cyriel Ngonge een vrije trap van Ramon Pascal Lundqvist binnen tikt en even later maakt hij de 1-3 op aangeven van Paulos Abraham. De FC probeerder nog wel meer goals te maken maar de thuisploeg hield stand en zo deed FC Groningen want van hun verwacht mocht worden, winnen van deze tegenstander. Woensdag a.s. staat de volgende wedstrijd op het programma. In Hoogkerk speelt men tegen Velocitas om de Piet Fransen bokaal. Aftrap 18.00 uur.

Foto's bij FC Groningen deed wat het moest doen, winnen van TuS Blau Weiβ Lohne, verslag, foto's en videos