FC Groningen en FC Emmen in evenwicht in Rolde

Op een prachtig en zonovergoten sportpark Boerbos speelden FC Groningen en FC Emmen een oefenwedstrijd tegen elkaar. Het maximale aantal toeschouwers van 3000 dat toegelaten werd waren present vanmiddag en zagen een niet al te bijster goede wedstrijd. Bij FC Emmen oude bekenden Mike te Wierik, Maikel Kieftenbeld en Jan Hoekstra.

FC Emmen kwam al voeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong door een kopgoal van Piotr Parzyszek na slecht dekken in de Groningse defensie. FC Groningen had veelvuldig balbezit in de eerste helft en het spel vopltrok zich ook het meeste op de Emmer helft. Tot goede uitgespeelde kansen kwam de ploeg van Dick Lukkien overigens niet. Mogelijkheden waren er voor Luciano Valente en Kevin van Veen maar deze mogelijkheden konden niet tot doelpunt gewerkt. Een minuut of zes voor rust kreeg FC Groningen dan eindelijk verdiend loon naar werken als Ragnar Oratmangoen de bal van Luciano Valente krijgt en uithaalt en ex FC Groningen doelman Jan Hoekstra kansloos laat, 1-1. Een verdiende gelijkmaker.

In de tweede helft lag de wedstrijd meer open en waren er aan beide zijden kansen. Bij FC Groningen was Kevin van Veen twee keer dichtbij en in de absolute slotfase had invaller Fofin Turay de winnende treffer op de schoen.

Voordat de competitie op vrijdag 1 augustus start, oefent de eerste selectie van FC Groningen nog één keer. Volgende week zaterdag, 5 augustus, komt de volledige selectie in actie in Zwolle in twee oefenduels achter elkaar tegen PEC. De lokale autoriteiten in Zwolle hebben bepaald dat hierbij geen uitsupporters welkom zijn. Het mediateam van FC Groningen zal zoals gebruikelijk op de diverse social mediakanalen van de club verslag doen van de middag. Tevens zal er een samenvatting online komen op het YouTube-kanaal van de Trots van het Noorden.

FC Groningen: Verrips; Van Gelderen (81. Van Kaam), Rente (60. Blokzijl), Balker, Peersman; Pelupessy, Duarte (37. Schreuders); Valente (70. Suslov), Oratmangoen (70. Turay), Lien (70. Krüger) en Van Veen (81. Slor)

FC Emmen: Hoekstra; Te Wierik, Heylen, Vos (70. Dirksen), Hardeveld; Kieftenbeld (70. Bernadou), Vlak; Brouwer, Scholte, Younan; Parzyszek (85. Huijzer).