FC Groningen en RKC Waalwijk delen de punten bij het afscheid van Arjen Robben.

Voor de 24ste keer treft FC Groningen in Groningen RKC Waalwijk en 10 keer daarvan bleven de punten in Groningen en 8 keer gingen de Waalwijkers met de drie punten naar huis. De laatste keer dat RKC een resultaat meenam uit Groningen was in 2012, toen wonnen ze met 0-3. De grootste overwinning die FC Groningen ooit haalde was op 21 september 2013, het werd toen 4-1 met doelpunten van Nick van der Velden, Género Zeefuik, Krisztian Adorjan, Michael de Leeuw. Vandaag zal  een speciale dag worden omdat het Groningse publiek een eerbetoon gaat geven aan Arjen Robben. Arjen die speciaal voor de FC weer in training is gegaan om de club te helpen en helaas is dat niet geworden van wat men gehoopt had. Maar wel een groot respect voor de man dat hij dit heeft gedaan. Vandaag zal hij bedankt worden voor bewezen diensten. Een overwinning van de FC zou de kersen op de taart zijn.

Danny Buijs koos vandaag voor de volgende basis:

Peter Leeuwenburgh

Damil Dankerlui, Wessel Dammers, Neraysho Kasanwirjo, Marin Sverko, Bart van Hintum

Tomas Suslov, Mo el Hankouri

Cyril Ngonge, Michael de Leeuw, Daleho Irandust,

Op de bank zaten: Jan Hoekstra, Jan de Boer, Laros Duarte, Jørgen Strand Larsen, Patrick Joosten, Yahya Kalley, Paulos Abraham, Daniel van Kaam, Romano Postema, Bjorn Meijer

Oud Emmenaar Joseph Oosting koos voor deze elf van RKC:

Etienne Vaessen

Juriën Gaari, Melle Meulensteen, Ahmed Touba, Shawn Adewoye, Alexander Büttner

Vernon Anita, Said Bakari

Jens Odgaard, Michiel Kramer, Yassin Oukili

Wissels: Jens Teunckens, Issam el Maach, Thierry Lutonda, Ayman Azhil, Finn Stokkers, Luuk Wouters, Sebbe Augustijns, Lennert Daneels, Sven Nieuwpoort, Hans Mulder

Kevin Blom was de leidsman vandaag en hij mocht de wedstrijd in goede banen leiden. Nadat er op een sobere manier afscheid is genomen van Arjen Robben, zoals hij graag had gewild, kon de wedstrijd beginnen en mocht RKC de wedstrijd aanvangen.

Na 37 seconden konden de gasten al op voorsprong komen als Jens Odgaard Said Bakari diep wegstuurt achter de Groningse defensie en Peter Leeuwenburgh twijfelt maar het is de dikke teen van Neraysho Kasanwirjo die erger voorkomt.

In de 14e minuut een prima steekpass van Jens Odgaard tussen Wessel Dammers en Neraysho Kasanwirjo door op Michiel Kramer en die schiet diagonaal de 0-1 tegen de touwen. Een domper voor FC Groningen. FC Groningen kan daar in de eerste 22 minuten weinig tot niets tegenover stellen of het moet een actie van Tomas Suslov zijn in die 22ste minuut die met een prima versnelling langs een aantal Waalwijkers gaat en de bal voorgeeft en Michael de Leeuw net niet met een sliding de bal bij Cyril Ngonge krijgt.

In de 34ste minuut krijgt Ahmed Touba een gele kaart na een hele pittige overtreding op Daleho Irandust en daar komt hij goed mee weg want hij zet de noppen op de voet van Daleho en daar is wel rood voor gegeven dit seizoen. Kevin Blom houd het dus bij geel en de VAR greep ook niet in. Het lijkt erop dat FC Groningen nog niet wakker is, gezien het vroege tijdstip, want het voetbal is niet best. RKC doet ook weinig meer want het hoeft ook niet en zo is het een saaie vertoning aan het worden. In blessuretijd toch nog een grote kans voor de thuisploeg als Cyril Ngonge de bal vanaf de achterlijn de bal voorgeeft en de bal net achter Michael de Leeuw komt en via een RKC been de bal komt bij Bart van Hintum en die kan met rechts schieten maar de bal wordt geblokt door de keeper. Dat was het laatste van de eerste helft en zo gaan beide ploegen met een 0-1 rusten.

Cyril Ngonge blijft na rust achter in de kleedkamer en komt Romano Postema binnen de lijnen. FC Groningen begint prima aan de 2e helft met een heerlijke uithaal van Tomas Suslov die de keeper met moeite tot corner kan werken. Direct daarna een mooie voorzet van Bart van Hintum vanaf links op Michael de Leeuw die goed voor zijn man komt en die kopt de bal prima richting doel maar ook hier kan de keeper redding brengen. In de 60ste minuut weer een vermeldenswaardig moment als Romano Postema de bal prima vrij speelt en een pass geeft op de geheel vrijstaande Michael de Leeuw alleen de bal is te hard om direct gevaarlijk te worden en hij legt de bal terug op Mo el Hankouri en die wil uithalen maar raakt de bal helemaal verkeerd. Typerend voor het spel van FC Groningen vandaag?

RKC gaar daarna 3x wisselen en komen oud FC Groningen jeugdspeler Luuk Wouters, Ayman Azil en Finn Stokkers in de ploeg voor Jurrien Gaari, Michiel Kramer en Yassin Oukili. Danny Buis antwoord ook met een driedubbele wissel en komen Jørgen Strand Larsen, Paulos Abraham en Laros Duarte voor Michael de Leeuw, Damil Dankerlui en Daleho Irandust.

RKC gaat in de 71ste minuut nog een keer wisselen en gaat Alexander Büttner naar de kant en komt Lennert Daneels binnen de lijnen. In de 75ste minuut moet noodgedwongen Romano Postema met een blessure eruit en vervangt Patrcik Joosten hem.

In de 77ste minuut weer een kans voor de Groningers als Mo el Hankouri de bal krijgt via Meulensteen maar bijna op de achterlijn weet hij niet goed wat te doen en levert de bal zo weer in terwijl er collega’s voor de goal vrij stonden. Besluiteloos.

Dan wisselt RKC in de 80ste minuut nog een keer en brengt men Sebbe Augustijns voor Jens Odgaard. Bijna in de 82ste minuut komt RKC op 0-2 als Said Bakari helemaal vrij de bal krijgt en schiet en de bal gaat via het been van Marin Sverko net over de goal en vanuit de corner moet Mo el Hankouri na een kopbal de bal van de lijn halen, al lijkt op de beelden dat de bal net naast was gegaan.

In de 84ste minuut een duel om de bal met Neraysho Kasanwirjo en waar de verdediger verkeerd terecht komt en zijn voet helemaal dubbel klapt maar het spel gaat door en in de tegenaanval passt Wessel Dammers op Mo el Hankouri die de bal voorgeeft en Jørgen Strand Larsen de bal binnen glijd, 1-1. Dan worden zowel Neraysho Kasanwirjo behandeld en ook Tomas Suslov is aangeslagen en moet behandeld worden. FC Groningen heeft verzorgers tekort zo. Tomas Suslov kan verder maar Neraysho Kasanwirjo strompelt over het veld en lijkt niet verder te kunnen maar Danny Buijs heeft al 5x gewisseld dus een mogelijk te wisselen is er niet meer. Hij gaat maar voorin lopen zodat hij niet hoeft te verdedigen. In de 90ste minuut krijgt Bart van Hintum een gele kaart na een onbesuisde overtreding op Said Bakari. Kevin Blom geeft 6 minuten extra tijd en zal er nog een winnaar komen. Na 96 minuten dus niet en zo delen beide ploegen de punten. Hier schiet FC Groningen niet veel mee op  Een slechte wedstrijd met een betere 2e helft van de FC mag je zeggen.

Foto's bij FC Groningen en RKC Waalwijk delen de punten bij het afscheid van Arjen Robben.